25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.73°C
22 septembrie 2023

Ultimul ordin al primăresei Gabriela Firea

- Advertisement -spot_img

Pe final de mandat fostul primar general al capitalei, Gabriela Firea le-a dat un ordin nescris celor de la ALPAB – Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București prin care le cerea ca orice cetățean care intră în parcul Carol și vrea să își umple sticla cu apă de la cișmelele amplasate în parc să fie oprit să facă asta. Angajații Companiei Municipale de Pază și Securitate, instituție aflată în subordinea Primăriei Generale, au stat non stop cu ochii pe cișmelele din care țâșnește apă direct de la concesionarul său, Apa Nova București, pentru a proteja conturile Primăriei golite până la refuz de fosta administrație.

Amenajat în urmă cu peste 100 de ani, parcul Carol din sectorul 4 al capitalei este unul dintre cele mai vizitate și atractive locuri de petrecere a timpului liber, în special în sezonul cald și weekend-uri cu vreme specială. În parcul în care militarii MAPN fac de gardă 24h/24 în cinstea Eroilor Necunoscuți de la monumentul cu același nume și unde renumiți artiști veneau vara să cânte live pe scena de la Arenele Romane, sunt amplasate 2 cișmele cu apă potabilă, distribuită de Apa Nova București potrivit instituției conduse până de curând de administrația Gabrielei Firea.

La un cost mediu de 9,7 RON mc/lună pe care Primăria Generală a capitalei îl plătește concesionarului Apa Nova București pentru un 1 mc de apă potabilă pentru furnizarea apei în parcul Carol din capitală, la instituția primăriei, în speță ALPAB, s-au strâns pentru perioada octombrie 2019 –  septembrie 2020 costuri de aproximativ 7000 euro, potrivit PMB. Vorbim aici de cantitatea medie de apă potabilă facturată către ALPAB pentru perioada menționată, în cuantum de 280mc/lună, plus deversarea de canalizare (inclusiv apa pluvială și deversare lac) care mai adună o medie de 681 mc/lună, valoarea unei facturi fiind compusă din ambele tipuri de servicii.

Lavinia, personajul de poveste din jurul Gabrielei Firea

Personaj extrem de misterios în cadrul ALPAB, o femeie cu numele de Lavinia a băgat frica în angajații Companiei de Pază cărora le-a cerut să repare podul din parcul Carol cu resurse financiare proprii. Femeia lea cerut paznicilor din Carol să aducă ciment sau chiar să cumpere șuruburi și piulițe din banii lor pentru băncile distruse și nereparate de Primărie. În plus, aceasta le-a luat paznicilor nejustificat din salariu, potrivit surselor noastre, un paznic câștigând în prezent 1300 ron în loc de 1700 ron în condițiile în care majoritatea fac naveta de la zeci de kilomerti depărtare pentru a-și putea întreține familiile. Sunt 7 paznici pe tură, care se schimbă la fiecare 24 de ore. Mai exact 24 de paznici în total care stau de strajă în fiecare lună pentru a nu permite nimănui accesul cu bidoanele la apa potabilă din parc. Paznicii recunosc că sunt plini de rușine atunci când se văd nevoiți să facă asta însă, pe de altă parte, nici nu vor să își piardă slujbele din cauza acestei femei pe care o descriu ca fiind ”bolnavă cu capul, dacă judecă în felul ăsta”. ”De vreo 3 săptămâni de zile ne-a interzis să lăsăm oamenii să ia apă în bidoane de la cișmele pentru că ea (Lavinia – n.r.) plătește apa. Cică are contor, apa fiind de la Apa Nova” ne-au declarat sursele noastre.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.