26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.08°C
22 septembrie 2023

Polițiștii, oamenii de patrimoniu ai României

- Advertisement -spot_img

Băi, ești nebun!? Amendă pentru nesupraveghere? Mi-am zis în sinea mea atunci când l-am auzit pe unul dintre polițiștii de la transporturi angajați la gara Bușteni că-mi zice: ”E copiii voștri?”.

Omul avea ochii roșii, fără să-mi dau seama pe loc dacă sunt așa de la băutură sau de la oboseală, căci sunt și polițiști care muncesc peste program.

3 copii cu vârste de până la 5 ani veniseră la munte la Bușteni cu trenul de la CFR Călători împreună cu părinții și prietenii și, copii fiind, săriseră peste niște scaune rupte din fața gării de dragul de a se juca și a vedea o locomotivă ruginită, vopsită în culorile patriei. ”E obiect de patrimoniu și dacă este pus gard acolo înseamnă că nu ai voie să treci dincolo de el”, ne-a zis polițistul care ne-a demonstrat ce frumoasă e limba română și cât de multă meserie știe. Trenulețul din gara Bușteni nu este deloc înconjurat de garduri în realitate (puteți vedea asta din poze), nu are nici afișaje de avertizare și nici nu-i vreun obiect de patrimoniu UNESCO, cum a dat-o polițistul de la transporturi de la Bușteni.

Așa cum stă trenulețul din gara Bușteni în văzul tuturor turiștilor care sosesc cu trenul la munte, exact așa sunt și ei, polițiștii români. Oameni de patrimoniu. Firește că nu toți.  Dar dacă pe cei din categoria asta-i ”atingi”, iau imediat foc și dau cu bâta în baltă.

Acești polițiști pe care-i plătim cu vârf și îndesat special ca ei să poarte cu cinste uniforma de polițist, îți dorești să fie sprijinul tău atunci când ești pe stradă, dar mai ales să știe și limbajul copiilor, fiindcă pe cel al mafioților cu siguranță îl cunosc.

Când l-am făcut atent pe polițistul din Bușteni că vrem să aflăm și părerea șefului de la Poliția Transporturi, omul ne-a zis-o franc în față: ”mi se rupe!”

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.