21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 24.82°C
22 septembrie 2023

Vopsitorii de mașini ai generalului Berechet

- Advertisement -spot_img

De peste 3 luni de zile conducerea Registrului Auto Român împreună cu cea a Poliției Capitalei înregistrează succese notabile în ceea ce privește depistarea și tragerea la răspundere a ”specialiștilor” care vopsesc mașini pe bandă rulantă într-un garaj aproape insalubru din sectorul 6 al capitalei, micuții afaceriști încasând toți banii la negru și funcționând total ilegal. Vopsitoria auto funcționează de mai bine de un an de zile clandestin chiar sub privirile oamenilor legii, inspectorii RAR având program ”de verificare și control” de cel mult 8 ore/zi, iar polițiștii generalului Berechet trec pe lângă ea ca și cum n-ar exista.

Un service auto neautorizat sau o vopsitorie auto neautorizată a reprezentat întotdeauna, nu doar în ziua de azi, una dintre afacerile care merg ca unse atât pentru o anumită categorie de oameni, cei care nu vor neapărat să umple buzunarele service-urilor autorizate, cât și pentru oamenii legii, care au fel de fel de interese ascunse în a le feri de controale și a le verifica la sânge, sau atunci când trebuie aplicate măsuri legale sau, în unele cazuri, atunci când trebuie dispusă chiar închiderea lor.

Alexandru Apostoiu, unul dintre inspectorii Registrului Auto Român care au trecut de la multe ori pe la vopsitoria clandestină amplasată pe unul din marile bulevarde din sectorul 6 al capitalei, respectiv pe Calea Giulești nr. 201- 203, cu sesizarea în mână, ne-a declarat că ”programul său de lucru este de doar 8 h/zi, iar seara când este activitate la respectiva vopsitorie chiar nu are cine să treacă în control, decât dacă se face raport special aprobat de șefii instituției”.

La fel a procedat și Aniela Burghele de la R.A.R, care ne-a comunicat la începutul lunii martie faptul că instituția pe care o repezintă ”A verificat în baza de date și nu există niciun operator economic cu denumirea VOPSITORIA & TINICHIGERIA AUTO, care să fie autorizat de RAR sau să fi solicitat autorizarea. De asemenea, nici în Calea Giulești nr. 201 nu există niciun operator economic autorizat de RAR”.

Singurul oficial român care pare ca a luat măsuri legale

Într-o adresă primită de la Garda de Mediu București, comisarul șef Viorel Tufeanu ne comunică: ”în data de 13.04.2022 a fost efectuat un control la garajul din București, Calea Giulești nr. 203, sector 6. A fost identificată o persoană ficiă care desfășura activitatea de îndepărtarea unor dungi roșii de pe ușa unor autoturisme proprii Toyota Hibrid și acoperirea acesteia cu o vopsea de culoare albă, tip spray, autoturisme care sunt ulterior vândute. Conform ordinului nr. 1978/2007 pentru aprobarea procedurii de emitere a autorizației de mediu, nu este necesară obținerea Autorizației de mediu, pentru activitatea desfășurată. Prin nota de constatare nr. 344 din 21.04.2022 au fost impuse măsuri cu privire la predarea deșeurilor rezultate din activitate numai către societăți autorizare și interzicerea activității de vopsire, fără a deține acte de reglementare și fără a avea instalații reținere a poluanților la sursă”.

La mai bine de 3 luni de atunci, vopsitoria din Calea Giulești 201 – 203 continuă să funcționeze în continuare clandestin, ba chiar este scoasă la vânzare sub ochii perfizi ai polițiștilor generalului Berechet, șeful Poliției Capitalei.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.