-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Gigi Becali cere Parlamentului încetarea abuzurilor din penitenciare

- Advertisement -spot_img

525033_gigi_becali_cu_catuse_88313800_43329100Gigi Becali a trimis Comisiei de abuzuri și petiții din Parlament o petiție prin care cere încetarea abuzurilor la care ar fi supus în penitenciar. Totodată el a reclamat că este torturat și că are parte de tratamente inumane în Penitenciarul Poarta Alba, unde este închis.

În petiție, finanțatorul Stelei reclamă că nu îi este permisă efectuarea unei intervenții chirurgicale la coloana cervicală ”într-o unitate spitalicească fără pază, din afara ţării, dotată cu aparatura medicală necesară, pentru soluţionarea bolii grave” de care suferă.

Gigi Becali spune că nu poate lua legătura cu familia lui, deși a cerut acest lucru Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) în repetate rânduri.

„De la data la care am fost încarcerat, 20 mai 2013, nu am mai putut ţine contactul cu familia decât telefonic. Acest fapt este legat de tradiţia noastră machedonească care nu permite prezenţa femeilor (mame, soţii, fiice, nepoate etc.) să participe la vorbitoarele care se efectuează în cadrul penitenciarelor”, susţine Gigi Becali, în petiţia transmisă Parlamentului.

Petiția este adresată preşedintelui Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament, Mircea Man.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare, fiind condmnat în dosarul schimbului de terenuri cu MApN și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul ”Valiza” și cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

Latifundiarul din Pipera a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.