31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.14°C
22 septembrie 2023

Instanţa nu-l lasă pe Gigi Becali să se opereze

- Advertisement -spot_img

Gigi Becali nu a reușit să iasă nici de această dată din penitenciar. Tribunalul Constanța a respins solicitarea de a-i întrerupe pedeapsa pe motive medicale, chiar dacă latifundiarul din Pipera s-a prezentat în fața instanței cu guler cervical și a susținut că nu mai poate suporta durerile.

Becali s-a prezentat miercuri în fața instanței la un nou termen în procesul în care a solicitat întreruperea pedepsei din motive medicale, susținând că are nevoie de operație la coloana cervicală. Magistrații au amânat însă judecarea cauzei și au stabilit un nou termen pentru 19 februarie pentru că nu a fost finalizată expertiza medico-legală cerută de instanță în 11 ianuarie. Totodată, instanţa a dispus ca până în 19 februarie să fie finalizat raportul Serviciului de Medicină Legală (SML) şi a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma să fie încheiat tot până la următorul termen.

Latifundiarul s-a plâns că are dureri foarte mari și că medicamentele pe care le ia nu îi îmbunătățesc situația.

„Nu mai pot suporta durerea. Mi-am distrus stomacul cu medicamentele pe care le-am luat, dar acesta nu-mi îmbunătăţesc situaţia. Mama mea este într-o situaţie specială, tot aude că Becali paralizează şi poate să moară din asta”, a spus Becali.

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării. Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile. În 11 ianuarie, Becali susţinea, în instanţă, că are probleme la coloana cervicală de aproximativ 25 de ani, timp în care a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste, dar tratamentele nu au avut rezultate. De asemenea, Gigi Becali a mai afirmat că a mai fost consultat de medici din Germania și America care i-au recomandat o intervenție chirurgicală. Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.