31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.58°C
22 septembrie 2023

Gigi Becali rămâne după gratii. Băsescu a respins grațierea latifundiarului

- Advertisement -spot_img

becaliGigi Becali rămâne după gratii, după ce șeful statului Traian Băsescu a respins cererea de grațiere a latifundiarului din Pipera depusă de mama acestuia anul trecut, potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

” Președintele României, domnul Traian Băsescu, a decis, vineri, 28 martie a.c., neacordarea grațierii individuale a domnului George Becali ca urmare a analizării dosarului de grațiere a domniei sale”, se arată în documentul citat.

În 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din închisoare pe motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană, care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării. Curtea de Apel Constanța a respins cererea finațatorului Stelei de a se opera într-o clinică din străinătate sau într-un spital privat din țară fără a fi păzit.

Becali a fost transferat, în 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. El a revenit în penitenciar după şase zile. În 11 ianuarie, Becali susţinea, în instanţă, că are probleme la coloana cervicală de aproximativ 25 de ani, timp în care a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste, dar tratamentele nu au avut rezultate. De asemenea, Gigi Becali a mai afirmat că a mai fost consultat de medici din Germania și America care i-au recomandat o intervenție chirurgicală. Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul “Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.