25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.07°C
22 septembrie 2023

Guvernul va trebui să reînființeze 60.000 de posturi în administrația publică

- Advertisement -spot_img

Magistrații Curții Constituționale a României (CCR) au declarat neconstituțională, miercuri, legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului care prevede reducerea a 60.000 de posturi din administrația publică. În urma acestei hotărâri, Executivul va trebui să reînființeze posturile.

CCR a admis, astfel, sesizarea depusă de 61 de deputați din grupurile parlamentare ale PDL și PPDD care precizau că prin OUG 77/2013, adoptată în iunie 2013, au fost desființate, cu unele excepții, posturile vacante de la ministere, instituții și autorități publice aflate în subordinea, autoritatea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor. Totodată, a fost redus numărul total de posture ocupate, iar instituțiile publice și-au modificat structurile funcționale astfel încât numărul total al funcțiilor de conducere să fie de maximum 12% din numărul total al posturilor aprobate.

Guvernul a adoptat, în 26 iunie 2013, OUG 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcționalității administrației publice locale, a numărului de posture și reducerea cheltuielilor la instituțiile și autoritățile publice din subordinea, sub autoritatea sau coordonarea Guvernului sau a ministerelor.

Legea pentru aprobarea OUG nr. 77/2013 a fost adoptată de Parlament în decembrie 2013.

Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estima o economie la bugetul de stat de 45 milioane lei in 2013 si 108 milioane lei in fiecare dintre urmatorii patru ani.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.