-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Hoţii de frumuseţe de la Spitalul de Arşi, percheziţionaţi la sânge şi arestaţi

- Advertisement -spot_img

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis duminică, 27 aprilie a.c. arestarea medicului Cristina Isac, a șefului Secției Chirurgie Plastică, dr.conferențiar doctor Nicolae Antohi și a managerului Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reconstructivă și Arsuri, dr. Vitalie Stan. Anchetatorii au găsit la medicul Cristina Isac suma de 170.000 de euro cash și alte sume de bani în lei și în alte valute.

În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reţinut, vineri, nouă medici de la Spitalul de Arşi şi o angajată a unei clinici private şi au cerut instanţei arestarea preventivă a acestora, propunerea fiind judecată sâmbătă. Cei reţinuţi sunt: managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac.

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au descins, vineri dimineaţă, la mai multe adrese din Capitală, între care şi Spitalul de Arşi, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate că au realizat în mod ilegal operaţii estetice.

Anchetatorii au fost sesizaţi în 2012 de Direcţia de Informaţie şi Protecţie Internă că au loc fraude privind modul de internare al unor pacienţi, iar ulterior a existat şi un denunţător, al cărui caz este cuprins în anchetă.

În cursul lunii aprilie procurorii bucureşteni au dispus începerea urmăririi penale în acest caz, faţă de 26 de persoane, pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, dare mită, înşelăciune sau fals intelectual. Persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că internau fără drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, că foloseau fără drept logistica spitalului şi realizau operaţii estetice – liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – în timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, persoanele vizate în anchetă ar fi cerut mită sume importante de bani, pentru efectuarea operaţiilor şi că ar fi decontat ilegal serviciile medicale, în baza diagnosticelor false, în dauna Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Printre persoanele anchetate se regăsesc şi 16 medici, suspectaţi de diagnostic fals, înşelăciune, fals intelectual şi luare de mită. Cadrele medicale care ar fi realizat în spital operaţii estetice, cereau pentru aceste intervenţii sume mult mai mii decât preţul pieţei, pe care le încasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000  de lei. Ca urmare a unor operaţii de acest fel, cadrele medicale ar fi încasat lunar între 15.000 şi 20.000 de euro, potrivit surselor din rândul anchetatorilor.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. in combinatie de orice politistul dobrin alexandru , ana maria mocanu cu zis rechinul cu fratii boncilah cu anghel petrica din bloc de la nica pana in 2006-2007 se ascundeau in unirii in cladire dupa inchiderea programului ; ai stie multe persoane etajul doi , genul emo adica si heroina pe langa chetamina oameni teleghidati
    dar fiindca tot foloseau morfina , poate faceau ca statuiile si prieteni cu vecinul conduce doua dube are cu cazinourile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.