25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.07°C
22 septembrie 2023

Impostorii care vând mașini de lux

- Advertisement -spot_img

Cel mai cunoscut dealer de autoturisme rulate din România, firma DAS WELT AUTO, parte a grupului austric PORSCHE, vinde și prezintă la vânzare mașini de lux mascând cele mai importante detalii ale vânzării. O astfel de practică nu are alt scop decât încercarea evidentă de a înșela consumatorul final.

Când intri pe site-ul companiei Das Welt Autowww.dasweltauto.ro îți sare imediat în ochi sloganul ”Autovechicule rulate de calitate. Garantat”. Doar că, atunci când intri pe anunțurile lor de vânzare și afli ceea ce a descoperit și un potențial cumpărător, un astfel de slogan își pierde pe loc valoarea.

Un autoturism marca WV Passat Highline fabricat în anul 2016, cu 47.000 km la bord, este vândut de dealerul Porsche România prin reprezentanța Das Welt Auto din Cluj Napoca cu prețul de 20.600 euro, fără însă a specifica un amănunt extrem de important și deloc de neglijat. Și anume, faptul că, autoturismul vechi de numai 3 ani de zile a avut, cu 1 an în urmă, daună totală ca urmare a unui accident auto. Sau nu chiar, dacă ar fi să îl parafrazăm pe reprezentantul lor.

No, că fain îi Clujul

Dempsey Nemeș de la reprezentanța Das Welt Auto Autoworld din Cluj Napoca, a ascuns la rândul lui acest aspect potențialului cumpărător și nu i-a spus adevărul decât după ce acesta a verificat pe propria cheltuială istoricul mașinii scoase la vânzare pe site și seria sa de șasiu. ”Da. Mașina a avut un accident în Germania și ce știu că sa înlocuit bara față, capota, parbriz și pavilion. Reparația sa făcut de WV Germania. Nu știm motivul sau ce a fost. Dintro licitație a fost luată care nu a comunicat toate datele. Și nu am reușit de atunci să o returnăm așa că am rămas cu ea pe stoc” mărturisește, într-o română destul de agramată, reprezentantul Das Welt Auto în convorbirea pe care a avut-o cu potențialul cumpărător.

 

Când i-a fost semnalată această problemă lui Brent Valmar, președintele Porsche România, Tiberiu Bălan, director Clienți Mari și Autorități la Das Welt Auto ”a intrat pe fircomunicându-ne că este o problemă de comunicare care trebuie rezolvată cu cei de la Cluj. Reprezentanța de la Cluj a Das Welt Auto nu a răspuns solicitării publicației noastre. În schimb, înainte de publicare, au încercat să ne intimideze printr-o firmă de avocatură, Dunca, Ștefănescu și Asociații.

Porsche România SRL care a avut pe 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 661 mil euro, are 2 acționari persoane juridice, Porsche Austria GMGB cu o participație de 0.59% și Porsche Gesellschaft M.B.H cu o participație în firmă de 99.40 %. ”E înșelătorie pe față” ne-a declarat Victor Gâlceavă, șeful Brigăzii Rutiere București, iar Mihai Benghe ne-a asigurat la rândul său de același lucru: ”Sunt obligați să informeze consumatorul. E cât se poate de clar că vorbim de înșelătorie aici”.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.