26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.68°C
22 septembrie 2023

Interlopii cu cagule ai Partidului Național Liberal

- Advertisement -spot_img

Sunt mai bine de doi ani de zile de când consilierul local Pro România al Primăriei Vadu Moților din județul Alba Iulia, Ilie Ștefănuț, a fost snopit din bătaie de un grup de interlopi locali extrem de periculoși, pentru simplul fapt că acesta își anunțase candidatura la primărie. Dosarul penal zace de atunci în sertarul organelor de cercetare penală deși unul dintre autori a fost în final identificat, însă anturajul acestuia se află în cârdășie cu lideri politici din Partidul Național Liberal.

Era luna lui cuptor a lui 2020 și în țară se făceau ultimele pregătiri pentru alegerile locale. La ora șapte trecute fix, cosilierul local Pro România al comunei Vadu Moților din județul Alba Iulia, Ilie Ștefănuț, se îndrepta cu mașina personală la o casă pe care o deține în zona de sud a orașului. Este locul unde marele Avram Iancu are la loc de cinste o statuie sculptată în piatră. Șefănuț bătea acest drum zilnic pentru a da de mâncare unor animale domestice, pe care le adăpostește în curtea casei sale din orașul Alba Iulia.

Cu aproximativ 800 de metri înainte să ajungă la propria lui casă, imediat după ce face o curbă de acces la stânga din strada Vasile Alecsandri, Ștefănuț dă peste 3 anvelope mari de autoturism lăsate în drum. Oprește să le mute însă din dreapta lui, din bălării, se năputesc asupra consilierului doi indivizi corpolenți. „Culcat, culcat!” se aude din gura unuia dintre cei doi infractori mascați în timp ce este lovit xdravăn cu un ciocan.

Ramificațiile tentativei de omor conduc către Partidul Național Liberal

Cu o săptămână înainte de acest eveniment care putea fi fatal pentru viitorul candidat la primăria comunei Vadu Moților, Ștefănuț primea pe telefonul personal următoarele mesaje tip text: „ai avut noroc aseară, dar tot nu scapi ca să-ți tăiem gâtu ție și la fată iar pe nevastă-ta numai în cur o futem. Lasă-te păgubaș cu primăria că aduc interlopi din Italia pe tine”.

După toate cele întâmplate, atât telefonic cât și faptic la doar o săptămână distanță, Ștefănuț sună, după ce scapă de cei doi tâlhari din drumul spre casa unde își ținea păsările, la 112 și reclamă faptul că la adresa lui a avut loc o tentativă de omor dejucată în final, culmea, chiar de el personal.

În instrumentarea cazulului apare subcomisarul de poliție Marius Simion, din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, structură subordonată comisarului Florin Dogaru, șeful Inspectoratului de Poliție Alba Iulia. Organul de cercetare penală al poliției judiciare face un referat cu propunere de percheziție domiciliară și constată următoarele: ”în jurul orelor 07.10 când Ștefănuț Ilie ajunge cu autoturismul proprietate personală marca Mercedes în apropierea anvelopelor lăsate pe drumul de acces și coboară din autoturism pentru a le îndepărta, cei doi suspecți ies din vegetație, îi pulverizează persoanei vătămate spray iritant lacrimogen în zona ochilor și îl lovesc în zona spatelui și a picioarelor cu un ciocan. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că persoana vătămată a intenționat să își depună candidatura pentru primar al comunei Vadu Moților, jud. Alba la alegerile locale care au avut loc în data de 27.09.2020, motiv pentru care se afla într-o stare conflictuală cu Corcheș Maria, persoană ce deține funcția de viceprimar al comunei Vadu Moților din partea partidului politic PNL, precum și cu fiul acesteia Corcheș Marian Septimiu cu care Ștefănuț a avut mai multe divergențe în perioada anilor 2018 – 2020. Din cercetările efectuate în respectiva cauză (dosar penal 3402/P/2019 – care privește acte de amenințare și de hărțuire – n.r) s-a stabilit că Ștefănuț Ilie a fost amenințat telefonic și prin mesaje text atât cu moartea cât și cu săvârșirea unor acte de violență asupra sa și asupra membrilor familiei sale.

Frații Pașca, interlopii de casă ai Viceprimarului din Vadu Moților

Subcomisarul Marius Simion de la Poliția Alba Iulia verifică listingul conversațiilor purtate de fiul viceprimarului din localitate, dar face și analiza imaginilor din trafic și parcurge toate filmările care ar putea coduce organul de cercetare penală la aflarea adevărului. Acesta trage următoarele concluzii: „S-a stabilit că Corcheș Septimiu Marian (fiul viceprimarului comunei Vadu Moții – n.r) are relații de prietenie cu Pașca Irimie Domin. În urma vizionării imaginilor surprinse de mai multe camere de supraveghere video amplasate pe proprietăți private, în zona adiacentă locului comiterii faptei, a rezultat că, în data de 24.08.2020 în jurul orelor 05.50, un autoturism break, a cărui marcă și număr de înamtriculare nu se observă se deplasează spre locul comiterii faptei. Două persoane necunoscute sunt observate coborând din autoturism, ducând în mâini mai multe anvelope pe care le așează la locul comiterii faptei, după care se ascund în vegetația aflată pe latura dreapta a drumului, cum se face accesul spre imobilul deținut de persoana vătămată. La ora 07.11, la scurt timp după comiterea agresiunii, este observat un auto marca Opel, culoare albă, constatându-se faptul că în decurs de aproxiamtiv 15 minute autoturismul menționat se deplasează în zig zag pentru a i se pierde urma. A mai fost observat faptul că șoferul autoturismului Opel este îmbrăcat cu haine negre având o emblemă pe brațul stâng al hainei, asemănător vestimentației surprinse la suspecți de camera de bord a autoturismului persoanei vătămate.

Complicii beizadelei din comuna Vadu Moții

Înainte de a propune percheziția domiciliară a celor doi suspecți, dimpreună cu cel al fiului viceprimarului comunei Vadu Moții, Corcheș Septimiu Marian, subcomisarul de poliție judiciară Marius Simion scrie în referatul său cum au fost analizate releele de telefonie mobilă instalate în zona unde a avut loc agresiunea la adresa consilierului local al Pro România, Ilie Ștefănuț, dar și cum unul dintre suspecți a închiriat mașina folosită la faptă, schimbându-i numărul de înmatriculare. Potrivit surselor noastre, frații Pașca Dorin și Irimie Domin sunt cunoscuți în zonă ca fiind adevărați „pești”, sursele declarându-ne, sub protecția anonimatului, că cei doi frați „duceau fete la produs în Italia”. În referatul făcut de Simion apare faptul că unul din cei doi frați este proprietarul pensiunii Casa Iancului unde, din informațiile verificate de anchetatori, ar fi avut loc o întâlnire a suspecților în cauză. Din declarația de martor dată la dosarul cauzei de Pașca Dorin, acesta neagă faptul că la pensiunea administrată de soția sa ar fi avut loc această întâlnire. Martorul cu identitate protejată din acest dosar declară organului de cercetare judiciară faptul că cei doi „sunt persoane violente și periculoase, având prieteni în multe județe, printre care Cluj, Galați, Hunedoara. Cred că frații Pașca au putut planifica agresiunea lui Ștefănuț Ilie și cred că dacă au făcut-o a fost în interesul și la solicitarea lui Corcheș Marian, fiul viceprimăriței din comuna Vadu Moților. Consider că l-au putut agresa pe Ștefănuț Ilie pentru a-l intimida să nu candideze la primăria Vadu Moților”.

Din ordonanța de schimbare a încadrării juridice și extindere a urmăririi penale făcută la începutul anului 2021, subcomisarul de poliție Marius Simion constată că sunt întrunite condițiile constituirii infracțiunii de lovire și alte violențe și notează: „din investigații s-a stabilit că Corcheș Septimiu Marian are relații de prietenie cu Pașca Irimie Domin, acesta din urmă având relații de prietenie cu Sterea Valentin, persoană cercetată în Italia pentru mai multe infracțiuni. Există astfel suspiciunea rezonabilă că numitul Sterea Valentin a închiriat autoturismul marca Opel cu număr de înmatriculare AB 77 WSP fără a se întocmi de administratorul SC Capopera SRL documente legale în acest sens, autoturismul fiind folosit la comiterea agresiunii din data de 24.08.2020 asupra lui Ștefănuț Ilie de către Sterea Valentin împreună cu o altă persoană de sex masculin, rămasă neidentificată”.

 Județul Alba Iulia este extrem de cunoscut în toate mediile instituționale publice și private din România ca fiind fieful de bază al deputatului Partidului Național Liberal, Florin ROMAN, unul dintre ultimii miniștri din guvernul Ciucă care au demisonat în urma dovezilor de pagiat.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.