-2.5 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.45°C
05 februarie 2023

Isaura, dragostea noastră!

- Advertisement -spot_img

Ne uităm aiurea în gura unor decerebraţi şi luăm de bun cam tot ce spun ei când intră după gratii. Belim ochii la infractorul Bercea Mondialu din duba poliţiei şi suntem gata să îl credem când afirmă că Laura Codruța Kovesi şi Livia Stanciu  au fost mituite cu sute de mii de euro! Nu cerem dovezi, probe sau alte lămuriri. Condamnatul pentru tentativă de omor devine dintr-o dată o „personalitate”  aflată în poziţie ofensivă, aparent interesantă din perspectiva curajului  de a acuza devastator înalţi magistraţi fără niciun document care să adeverească ceva. Acceptăm uşor manipularea unor posturi de televiziune, avide după satisfacerea unor interese, fără să ne întrebăm ce credibilitate publică poate avea un individ periculos, cu peste o sută de dosare penale la activ, palmares ce ar fi trebuit să-i aducă ani mulţi  de închisoare, cu mult timp în urmă.

Când un om serios vine la televizor şi spune că Putin are un plan militar să vină la gurile Dunării, nu dăm doi bani pe avertismentul lui. Îl luăm peste picior, fără nicio reţinere şi semn de judecată. Îl privim ca pe un farsor, care nu are ce face decât să vorbească de ruşi, în loc de „mormanul de bani” ceruţi înapoi de Mercedes Mondialul, fiul cumătrului lui Mircea Băsescu, susţinut îndeaproape de  „principesa” Isaura.  Ce trecere poate avea planul  lui Putin înaintea acuzaţiilor interlopului Sandu Anghel? Evident, niciuna. Nici dacă condamnatul la opt ani de închisoare susţinea că i-ar fi dat un „meleon” de euro ţarului de la Moscova, ca să-l scape de pedeapsă,  nu devenea un fapt credibil,  în măsură să depăşească acuzaţia nedovedită că şeful DNA şi preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sunt în cârdăşie cu traficul de influenţă acceptat cu seninătate de Mircea Băsescu, arestat pentru 30 de zile.

Cred că această stare de discernământ ieftin şi dezinteres nu reprezintă altceva decât un amestec contra productiv de derapaje psihofiziologice, deopotrivă comice şi îngrijorătoare, care aduce mult rău. Cinstit vorbind, cazul lui Mircea Băsescu, folositor până la urmă pentru imaginea Justiţiei, cu toate  implicaţiile lui politice nefaste, este la fel de grav ca traficul de influenţă exercitat de baronul Adrian Duicu în cabinetul celui de-al doilea om din stat. Apropo, îşi mai aminteşte cineva de afacerea Tigareta 2, cu SPP în prim plan, când fiulul  preşedintelui aflat în exerciţiu în 1998 a fost văzut pe pista Aeroportului Otopeni alături de cei care s-au ocupat de contrabandă, unii având gradul de colonel? Aţi auzit atunci de vreo demisie de înalt demnitar?

Eliade Bălan

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.