-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.75°C
05 februarie 2023

Golaniada din Jandarmeria Română

- Advertisement -spot_img

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a strâns în 3 ani de zile peste 5500 de procese la adresa sa. O performanță record, am putea spune. Ca o paralelă, Inspectoratul General al Poliției Române a bifat pe rolul instanțelor de judecată, în toți acești ultimi 3 ani sub 900 de dosare. Statistică indică în mod evident o medie de 5 dosare pe zi deschise de contribuabilul român împotriva Jandarmeriei Române, plus calitatea acesteia de cea mai hulită și nesigură instituție care asigură ordinea publică în România.

Atunci când i-am întrebat de câte procese în instanță se face vinovată Jandarmeria Română în ultimii 3 ani de zile, responsabilul cu Legea 544/2001 din această instituție – instituție care ar trebuie să fie un reper al statului român, sublocotenentul Pamfilie Sergiu Claudiu ne-a trimis o Decizie a Curții de Apel București împreună cu mențiunea că aceste informații nu sunt de interes public. La unison cu colegul său, colonelul Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al acestei instituții simbol a statului român, a pus ochii în pământ când i-am comunicat faptul că tocmai colegul său de birou le-a umplut buzunarele cu pește împuțit. Pur și simplu omul a rămas mut!

O simplă verificare pe una dintre cele mai cunoscute platforme dedicate cercetării juridice din România, ne arată cum stau lucrurile în realitate atunci când vorbim de Jandarmeria Română, instituție care a reușit să claseze o parte importantă a dosarului din 10 august. Doar la Judecătoriile din țară sunt înregistrate în ultimii 3 ani de zile un număr de peste 4600 de dosare, majoritatea fiind pierdute în primă instanță de Jandarmeria Română pentru anularea proceselor de contravenție. Restul au ajuns rând pe rând la instanțele ierarhic superioare, Tribunal, Curtea de Apel și numai 22 de dosare au plecat în cele din urmă la Înalta Curte de Casație și Justiție din România.

La curent cu răspunsul Jandarmeriei Române în ceea ce ce privește subiectul cu procesele din instanța de judecată, unul dintre consultanții juridici ai publicației noastre, avocat Florin Frumosu ne-a declarat: ”E o mare obrăznicie din partea lor”!.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.