1.8 C
București
duminică, ianuarie 29 2023
București 2.20°C
29 ianuarie 2023

Jinfo Tours și-a scos pârleala de la P.S.D

- Advertisement -spot_img

Plimbat de agenția Jinfo Tours pe locurile cele mai selecte ale unui avion de linie la solicitarea clientului, conducerea Partidului Social Democrat în frunte cu Mircea Geoană, devenit președinte al partidului în 2005 după ce fostul premier Adrian Năstase a pierdut cursa pentru alegerile interne, s-a trezit chemată în instanța de judecată pentru o datorie neachitată, reprezentând servicii turistice, în valoare de peste 33 de mii de euro. În timp ce actualul adjunct al șefului NATO era plimbat de agenția Jinfo Tours la clasa business, căci așa dorea partidul, foștii săi colegi de partid primeau locuri în avion la clasa economică.

În urmă cu 15 ani de zile, tour operatorul român Jinfo Tours, condus la acea vreme de soții Carmen și Aurel Pavel, le-a declarat ”război pe față” celor de la Partidul Social Democrat. Și nu oricum, ci chiar în sala de judecată a Tribunalului București. Presa vremii ”a răscolit” prea puțin subiectul sau mai deloc. Actualul adjunct al șefului N.A.T.O, Mircea Geoană, devenise privilegiatul companiilor de zbor, agenția de turism din țară achiziționându-i acestuia bilete la clasa de business, în timp ce colegilor săi de partid, printre care și lui Cristian Diaconescu, fost ministru de externe al P.S.D, agenția de turism le cumpăra bilete de avion la clasa economy.

Cel puțin 25 de facturi neachitate, potrivit documentelor de la dosarul instanței, reprezentând contravaloarea unor bilete de avion, i-au determinat pe acționarii companiei Jinfo Tours să-i acționeze în instanță tocmai pe cei cărora le devenise clienți.

În somația de plată trimisă către instanța de judecată a Tribunalului București se arată faptul că debitoarea „nu și-a achitat debitul, deși i-au fost aduse la cunoștință în numeroase rânduri, prin intermediul reprezentanților. În ceea ce privește exigibilitatea creanței, întrucât obligația de plată a debitoarei este înscrisă în factura fiscală, debitoarea era obligată să facă plata sumelor prevăzute în acestea. Pe cale de consecință, solicităm admiterea acțiunii introductive astfel cum a fost formulată și emiterea ordonanței care să cuprindă somația de plată și termenul de plată pentru suma de 104.432.69 ron și a dobânzii de referință a acesteia până la achitarea integrală, împotriva pârâtei debitoare Partidul Social Democrat”.

Trezorierul P.S.D, Aristide Roibu, pare a fi luat prin surprindere

Subscrisul Partidul Social Democrat cu sediul în București, Șoseaua Kiseleff nr. 10, sector 1, pârât în cauza ce formează obiectului dosarului nr. 30121/3/2007, aflat pe rolul acestei instanțe, cu termen de judecată la data de 15.10.2007, prin reprezentant legal, vă solicităm să dispuneți amânarea cauzei și acordarea unui nou termen de judecată pentru lipsă de apărare”, apare în adresa oficială a P.S.D trimisă Secției Comerciale a Tribunalului București, notă care a fost semnată de trezorierul partidului, Aristide Ribu.

Fratele lui Aurel Pavel, omul care se ocupa, la vedere, de relația cu P.S.D

Într-un email trimis în 6 martie 2007 către Dragoș Pavel (fratele lui Aurel Pavel de la Jinfo Tours – n.r) de Victor Boștinaru, dar semnat de Nina Donescu de la Secretariatul Internațional P.S.D, partidul solicită pentru delegația PSD pentru ruta București – Berlin – București o ofertă de zbor pentru 5 oameni ”grei” din partidul aflat la guvernare. Și anume: Mircea Geoană – business class, Dana Nica – economic, Cristian Diaconescu – economic, Titus Corlățean – economic și Victor Boștinaru – economic.Compania cu care urmau să zboare liderii P.S.D la Berlin era Luftansa, apare în emailul trimis către executivul de la Jinfo Tours.

În aproape toate cele aproximativ 46 de emailuri de la dosarul cauzei, pot fi remarcate cu ușurință diferențe reale și majore de tratament uman aplicate tuturor membrilor P.S.D aplicate chiar de propriu partid. Dacă președintele de atunci, actualul adjunct al N.A.T.O, Mircea Geoană, era plimbat cu liniile aeriene la clasa business class, nu același lucru se întâmpla și pentru vicepreședintele de atunci al P.S.D, Cristian Diaconescu, care primea loc în avion, cumpărat de agenția Jinfo Tours, la clasa economic.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.