-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Lecția primului an de viață

- Advertisement -spot_img

Centrul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov, e cel mai nou și mai bine dotat spital de zi în materie de îngrijire bătrâni și oameni cu probleme grave de sănătate. La moment aniversar (Centrul împlinește în 14 mai a.c. primul an de existență), oamenii bat disperați la ușă și întreabă cât anume decontează Casa de Asigurări de Sănătate. Deocamdată nimic, li se răspunde, din cauza unui abuz de putere orchestrat de conducerea Ministerului Sănătății.

Dacă Dumnezeu a făcut lumea în 6 zile și mai apoi s-a odihnit, Alina Ion se străduiește, la Centrul Sfântul Sava din apropiere de Mănăstirea Pasărea, să facă adevărate minuni. Pentru toți pacienții pe care-i are în îngrijire. Bunul Dumnezeu nu se mai joacă acum cu ei. De data aceasta, le-a rânduit o lecție. Una aspră. Foarte greu de învățat și acceptat. Doar mediul din Centru îi mai salvează și întreaga putere cerească. Găsim aici tineri de douăzeci și ceva de ani, suferind grav, familiști convinși cu copii acasă, paralizați pe de-a întregul în urma unor accidente de mașină extrem de violente. Sau oameni la a treia tinerețe, cărora viața le-a mai pus un cadou nedorit în brațe: un accident vascular cerebral care putea fi fatal, un cancer stadiu avansat sau vreun Alzheimer. Sau cine mai știe ce nenorocire de asta lumească.

Este cu adevărat uimitor cu ce aplomb profesional sunt tratați pacienții la acest Centru. Angajații Centrului au o abnegație și o dedicație în ceea ce fac cum rar mai întâlnești pe undeva. Mulțumită efortului lor binecuvântat cu harul Celui de Sus, oamenii pleacă din acest Centru pe propriile picioare, cu șanse de vindecare reale, dovedite deja.

Urgia din țară, prelungită de autorități pentru o viață amară

La spitalele din țară am putea spune că timpul se oprește-n loc pentru pacienții care au nevoie de îngrijire specială, dar aici, în locul unde Alina Ion a construit o casă extraordinar de primitoare pentru toți cei care au nevoie de îngrijire medicală în adevăratul sens al cuvântului, timpul prinde aripi și capătă sens. Din ce în ce mai mult sens.

Dacă multora care ajung aici, la Centrul Sfântul Sava al Alinei Ion li s-a spus, de acolo de unde au venit, că vor rămâne în stare vegetativă sau că nu vor avea șansa de a se face bine, femeia care a demascat în 2017 fraudele din sistemul public de sănătate le-a redat oamenilor speranța, zâmbetul de pe buze și puterea de a trăi și a lupta. Alături de ea și de toți colegii ei, oameni care prețuiesc fiecare secundă din viață, pacienții Centrului se simt aici ca acasă.

Bicisnicii care nu le dau pace: funcționarii din Ministerul Sănătății

Plângi de milă atunci când calci pragul acestui Centru de îngrijire bătrâni situat la ieșirea din București zona Pantelimon, Ilfov și simți pe pielea ta cu ce dragoste sunt tratați și îngrijiți pacienții. Pur și simplu ți se taie răsuflarea când vezi cum pacienții sunt conduși cu grija de la cabinetul de recuperare medicală, la sala de masaj și toate celelalte cabinete de proceduri, 7 zile din 7. Pentru a mai aduce o altă și o altă îmbunătățire în calitatea vieții celui care suferă de boală. Alina Ion așteaptă de luni bune de zile un simplu aviz de funcționare paturi pentru a putea începe contractarea cu Casa de Asigurări de Sănătate. Este punctul care doare cel mai rău.

Avizele de specialitate ale Ministerului Sănătății se dau în continuare pe ”ochi frumoși”. Nu pe fapte concrete, pe cereri oficiale și pe lege. Ci pe interese și pe bani. Înainte de Sărbătorile Pascale, pentru a opta oară consecutiv, Direcția de Sănătate Publică s-a prezentat la Centrul de sănătate al Alinei Ion pentru a constata ceea ce inspectorii au văzut cu ochii lor mereu: condiții la superlativ. Doar că Sorina Pintea, actualul ministru al Sănătății și Marieta Bărduț, poreclită ”Doamna Portbagaj”, cele care sunt obligate să dea avizele necesare, abuzează de funcțiile pe care le dețin și plimbă dosarul de la una la alta fără a elibera avizul. De aceea au și fost chemate în instanță, pentru a proba faptele de care se fac vinovate.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.