28.6 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 28.47°C
27 septembrie 2023

Justiţia golanilor

- Advertisement -spot_img

Sistemul public judiciar românesc trăiește dovedit și verificat, de mulți ani de zile, momente extrem de grele în ceea ce privește actul de justiție bazat exclusiv pe legi, în fruntea marilor instanțe civile și penale din țară aflându-se tot de ani buni de zile fel de fel de magistrați care-s conectați cu cele mai influente și periculoase rețele de tip mafiot și nu numai din țară.  

Dacă printr-o minune, gagica cu balanţă ar căpăta, brusc, viaţă, odată ce şi-ar lua chiloţii de pe ochi ar descoperi că-n România justiţia se practică (mai ales) pe centura politicii, unde-ar fi repejor trimisă să-şi exerseze psihedelic talentul în producţia de monumente lingvistice de le zice (sfântă naivitate) „sentinţe”, până i s-ar ofili săbiuţa.

Iar după ce-ar vedea-o pe Lia Savonea cum „catindează” să intre jude la Înalta Curte, cu siguranţă s-ar repietrifica-ntr-un răhăţoi – numai bun de pus ca siglă ministerului cu pricina, pen’ că, nu de alta, dar sistemul care-o ocroteşte pe madam judecător e identificabil şi după miros, nu doar vizual.

„Că cam” asta e Justiţia în România: un sistem care face scăpaţi pe bandă rulantă infractori, care pierde dosare, le uită, le amână sau le-ngroapă, şi care începe să destructureze ce mai rămăsese după plecarea lui Kovesi.

Despre isprava Liei Savonea nu vom scrie – cu toate că e aberant (nu şi pentru judecătorii români) să laşi în libertate un pedofil dovedit. După cum nu vom scrie despre zecile de dosare de bande de proxeneţi – arestate aiurea şi trimise, spre judecare (vorba vine) în România, unde membrii sunt eliberaţi.

Ne vom referi strict la o anumită persoană. Un avocat.

Care-a intrat asociat la o firmă de se numea „Panoramic Field Med” SRL, în care l-a avut partener pe un oarecare Ovidiu Cocoş şi pe o oarecare Cristina Cocoş.

Care Cocoş are, de asemenea, şi alte firme, printre care ”Josip & Bodi Gold Property” SRL, deţinută împreună cu Alexandru Nicolae Bodi.

Da, chiar acel Alexandru Nicolae Bodi – fostul soţ al Draguşancei. Un tip tatuat, al cărui CV poliţiştii au avut amabilitatea de a-l completa cu invinuirea de proxenetism şi constituire de grup infracţional organizat. Detaliile prezentate în presă sunt deja frisonante: Bodi face parte din clanul Clămparu, zeci de tinere au fost expediate în bordelurile din Germania, legături cu Hell’s Angels şamd.

Şi acum, să socotim: avocatul cu pricina are legături de afaceri cu un satelit al acestui Bodi. Nimic spectaculos. Avocaţii sunt nişte persoane mai speciale. Când însă avocatul se numeşte Mihai Savonea, şi deţine incredibila calitate de soţ al celebrei eliberatoare de pedofili, lucrurile se schimbă.

Parcă e mai clar acum de ce au fost eliberaţi, pe bandă rulantă, zeci de proxeneţi, nu?!

PS. Într-o discuţie neoficială, de acum câţiva ani, un proaspăt „eliberat” din serviciul BCCO îmi relata, plin de mândrie patriotică, cum că „ei” au „oameni” în toate oraşele din Europa. Au oameni, ai si „fete”, şi ştiu tot ce se poate şti – fetele sunt patrioate. Se întâmpla la puţin timp după eliberarea din arest a majorităţii membrilor unui celebru clan mafiot din Iaşi. Dragă doamne, rechizitoriile erau scrise anapoda. Jumătate dintre ei au dispărut din ţară.

Şi încă nu vreau să aflu răspunsul la o întrebare evidentă: nu cumva colaborează între ei, infractorii cu „sistemul”?! – pentru că, în fond, reţeta este funcţională şi a fost verificată în practică de ruşi.

Daniel VLAS

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.