10.2 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Afacerista „albită” de șeful Poliției Alba Iulia

- Advertisement -spot_img

Înființează și radiază de ani de zile fel de fel de societăți comerciale fără să mai conteze dacă în acest timp joacă și rolul de funcționar public. Acest fapt e confirmat și de profilul profesional de pe rețeaua socială Linkedin. După ce a bifat în CV o experiență semnificativă la una din băncile românești falimentare ale trecutului, soția șefului Poliței Județului Alba Iulia, Lia Dorica Dogaru joacă în prezent rolul de inspector de specialitate în cadrul departamentului de comunicare publică din Consiliul Județean Alba Iulia în relația cu Diaspora, fiind totodată unul din cei mai apropiați oameni ai președintelui acestei instituții, Ion Dumitrel, unul dintre cei mai influenți lideri locali ai Partidului Național Liberal.

Potrivit declarației de avere depusă în 2020, consilierul superior din Consiliul Județean Alba Iulia deține împreună cu soțul său, șeful Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, comisarul de poliție Florin Dogaru peste 32.000 de mp de teren intravilan în județul Alba.

Fost bancher și expert antreprenorial în Primăria Alba Iulia, soția actualului șef al I.P.J Alba Iulia, Lia Dorica Dogaru în vârstă de 52 de ani și-a înființat mai multe companii de-a lungul vremii, în cele mai multe dintre ele implicându-și rudele și familia.

Chiar și în timpul în care deținea titulatura de funcționar public, fosta șefă de la Banca Carpatica SA în perioada anului 2011 și-a radiat mai multe companii, preferând în ultimii ani să pună mâna pe un salariu sigur de la stat. Mai interesant de atât este faptul că, deși este angajata Consiliului Județean Alba Iulia de mai mulți ani de zile, Lia Dorica Dogaru, soția șefului Inspectoratului de Poliție Alba Iulia, este în același timp și angajată într-o firmă privată, dar și acționar în două firme pe care le deține, amănunte pe care soțul său, polițistul Florin Dogaru nu le-a luat în calcul în ultimele sale declarații de avere, potrivit documentelor oficiale.

O funcționară și-o afaceristă de poveste

Astfel, la 32 de ani, soția șefului I.P.J Alba Iulia înființează în 2002 una din primele sale societăți comerciale împreună cu alte două partenere de afaceri, ambele din Alba Iulia.

Sc Incognito Still Srl avea ca obiect principal de activitate fabricarea articolelor de îmbrăcăminte de tip lenjerie de corp. După 9 ani de business, firma este radiată. Cu 4 ani înainte de a pune bazele acestei firme, soția actualului șef al I.P.J Alba Iulia înființează în calitate de asociat unic compania Sc Felix Company Srl, specializată în transportul mărfurilor rutiere. După 18 ani de activitate, o radiază și pe aceasta.

Urmează la rând o altă societate cu răspundere limitată, Sc Euro Ov Exim Srl înființată în 2006 împreună cu sibianul Ioan Hususan și radiată în 2009. Firma se ocupa de vânzarea animalelor vii, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Mai apoi, împreună cu clujeanca Cristea Maria Marinela și Bujor Adina Lenuța înființează în 2012 o nouă firmă, Sc Adma Consult Finance & Asociații Srl. Și pe aceasta o radiază după 7 ani de activitate.

În 2013 apare Sc Aqua Regia Invest Srl, societate în care soția șefului I.P.J Alba Iulia apare ca fiind asociată cu alți doi membri ai familiei, Dogaru Costin Dorian și Dogaru Andrei Florin. Firma se ocupă cu organizarea expozițiilor, a târgurilor și congreselor raportând pe anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 800 de euro.

Răsfoind toate declarațiile de avere și de interese depuse de soția actualului șef al I.P.J Alba Iulia, comisarul de poliție Florin Dogaru, observăm lesne faptul că, începând cu anul 2012 regăsim (aproape) în totalitate faptul că fostul funcționar public Lia Dorica Dogaru ar deține acțiuni la firmele în care a fost și este și în prezent implicată, informații pe care le-ați putut deja urmări mai sus în materialul nostru de presă. În schimb, soțul său, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Alba Iulia, obligat prin lege să declare adevărul și numai adevărul, a omis să treacă în declarațiile de avere și de interese la ce firme are acțiuni soția sa, dintr-o dată retrasă din funcția de consilier superior în cadrul C.J. Alba Iulia, actualmente inspector de specialitate pentru diaspora, potrivit purtătorului de cuvânt al C.J Alba Iulia, Violeta Daniela Nica.

„Pentru că are niște business-uri, a renunțat la a mai fi funcționar public tocmai pentru a fi foarte transparent și a nu exista cine știe ce conflict de interese sau altceva. Vă spun asta cu toată responsabilitatea. Nu cred că are ceva de ascuns fiindcă și dacă și-o depune acum cred că este aceeași cu cea din 2021. Din câte știu eu, nu s-a modificat nimic”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt.

Ultimele încercări ale soției comisarului Dogaru

Firma SC Impera Travel Srl pe care aceasta o deținea și-a schimbat denumirea în SC Kibo Tech Srl, iar SC Ari Tour Srl o altă firmă a soției șefului I.P.J Alba nu apare nici ea în declarațiile de avere și de interese din ultimii 3 ani de zile depuse de șeful I.P.J Alba Iulia.

Înființată în 2015, societatea Sc Ari Tour Srl o are ca acționar majoritar pe Lia Dorica Dogaru împreună cu Dogaru Andrei Florin și Dogaru Costin Dorian. Specializată în turism, firma și-a declarat pe ultimul an o cifră de afaceri de aproximativ 33.000 euro, cu un singur salariat, în timp ce Sc Kibo Tech Srl a raportat pe anul trecut, cu zero angajați, din consultanță în tehnologia informației, o cifră de afaceri similară.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.