26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.38°C
22 septembrie 2023

Magnetul din inima Neajlovului

- Advertisement -spot_img

Aș putea spune din capul locului că scriem despre o casă magnet. Căci despre ea poate fi vorba la urma urmei. Pentru mine a fost și va rămâne dragoste la prima vedere. Iar sentimentul acesta este cu adevărat uimitor.

E drept că am auzit de mai multe ori în viața mea de Delta Dunării și mai puțin de Delta Neajlovului, dar venind și trăind în București de ani buni, cea din urmă a ajuns să fie pomenită de tot mai mulți din cei pe care-i cunosc sau îmi sunt prieteni drept cea mai cool atracție turistică din apropierea Bucureștiului. Un ținut strămoșesc unde aria protejată a naturii se întâlnește mai tot timpul anului cu tot ce e mai bun în cealaltă natură, cea umană, pentru ca locul de aici să devină de vis.

Când realizezi că e legată, de fapt, de comuna Comana din Giurgiu și, în special, de Casa Comana nu ai cum să spui altceva despre locul ăsta decât că e un loc de poveste. Chiar e un loc de poveste. Cu mâncare deosebită, porții mari, cazare la superlativ, dar nu un superlativ scos din burtă și un personal extrem de atent la nevoile tale și bine ales de cel care s-a gândit, cu mulți ani în urmă, să facă din acest loc situat în inima Deltei Neajlovului oaza de recreere și de liniște a celor care caută calitatea supremă în servicii turistice.

La Comana ești atras pe loc de toată atmosfera care înconjoară această Casă construită cu ștaif. Nu ai când să te gândești la prea multe aici. Și nici nu ai motive, dacă ești cinstit cu tine însuți.

E ca un magnet universal. Când te gândești că doar câțiva pași mai încolo domnitorul Vlad Țepeș a ctitorit una dintre cele mai frumoase mănăstiri ale secolului, Casa Comana parcă preia și ea ceva din trecutul atât de marcant al sfintei ctitorii.

Gazdele sunt 100% personalitatea creatorului Casei Comana

Un weekend cu familia la Casa Comana e formula perfectă pentru cuvântul fericire. Și tot ceea ce înseamnă, în mod particular, ea. Când ajungi la recepție ca să preiei camera, de undeva din senin îți apare sentimentul că ești în drumul spre propria ta casă. Este incredibil, dar atât de frumos e înăuntru. Deschizi ușa apartamentului pe care l-ai rezervat cu 2-3 seri înainte și te cuprinde, din nou, același sentiment de bucurie și trăire.

Ai senzația că te afli în locul în care regăsești aproape în totalitate amprenta ta în ceea ce privește unicitatea camerei și casei tale. O lumină caldă, extrem de primitoare și de aerisită, culorii vii și vesele, mai ales la baie, totul nou și bine păstrat, mobilier pictat manual, curățenie exemplară și un miros impecabil și mai mult decât atât, peste tot domnește o liniște asurzitoare, vorba marelui poet, dar și feeling-ul că stelele de la intrare nu atârnă degeaba. Nu mai vorbim de faptul că, dacă cineva se gândește să îți ”taie” liniștea cu vreun botez neașteptat, la recepție te așteaptă cheile de la un alt apartament al Casei, împărțită în două trei pavilioane.

Niște creveți pe grătar cu usturoi și pâinică dospită în casă, un pahar de vin de soi și două trei vorbe schimbate cu personalul pensiunii, fac din seara în care ai ajuns la Comana cel mai bun start pentru weekendul tău desăvârșit.

La Casa Comana triumfă acum Turnul Soarelui.

O altă găselniță a proprietarului, omul care are o vorbă și o faptă bună pentru oricine, este senzaționalul Turn al Soarelui. Așa cum în insulele grecești întâlnești așa ceva pentru a te bucura de vacanță și de viață, și acesta a fost conceput special pentru a vedea apusul de Comana. Iar atunci când ai ajuns sus și contempli ce vezi atunci când coboară soarele, începi să înțelegi parcă și să apreciezi mai mult din minunățiile care se petrec zi de zi în viața ta.

Iar pentru asta nu ai cum sa fii altfel decât plin de recunoștință.

Dar dincolo de turn, la Casa Comana sunt tot felul de alte chestii, de locuri și de jocuri pentru toate vârstele: bărcuțe cu vâsle și chiar rapide, vaporașe special create pentru acest ambient, o mică herghelie de cai, locuri de joacă pentru cei mici, un trenuleț adus din afară, o sală superbă de evenimente. Nu mai vorbim de celebrul deja parc de aventuri, care tot timpul este arhiplin. Copiii veniți împreună cu părinții, simpli amorezi sau deja îndrăgostiți pe viață, prieteni veniți în gașcă și tot soiul de oaspeți de toate categoriile sociale îți transmit vizibil pentru ochiul liber că, la Casa lui Gelu Pălămaru de lângă București, au loc cascade de bucurie și de bun gust. ”Oamenii vin la noi pentru atmosfera încărcată de naturalețe pe care o degajă și emană tot timpul acest spațiu și loc din Comana, dar și pentru faptul că avem ”porțile deschise” tot timpul în parcul nostru de aventuri”, ne-a declarat proprietarul acesteia, prietenul naturii și al omului.

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.