Atunci când un mare connaisseur și un chef bucătar te invită la inaugurarea unei crame de vinuri, unele dintre cele mai bune soiuri de la noi din țară, nu ai motive să refuzi. Proprietarul restaurantului Ginger din capitală și al magazinului de vinuri și băuturi fine Infinity Drinks din Floreasca, Cezar Filip, căci despre el este vorba, participă la mai toate evenimentele galante din industria vinului și a gastronomiei alături de cei mai apropiați colaboratori ai săi. Cezar strânge în jurul lui oameni unul și unul, toți pasionați de arta culinară. Ieri, pe 11 septembrie, o zi cu o semnificație cu totul aparte în peisajul geopolitic internațional, marchizul Piero Antinori n-a mai prins avionul pentru a ajunge la inaugurarea cramei de vinuri pe care o deține la Dealu Mare. Lucru pe care l-am aflat atunci când am ajuns la Urlați, unde de față era contesa care-și aștepta toți invitații.
Tehnologia modernă s-a urcat în autocar
În Piața Charless de Gaulle două autocare mari dotate cu internet wifi au făcut câteva manevre lente pentru a-și face loc în parcarea din fața statuii celebrului politician și general francez. Timp în care unii bucureșteni cu mașini scumpe, aflați în trafic și mai afurisiți din fire, claxonau de parcă se aflau într-un te miri ce ambuteiaj rutier. Pe drum s-a discutat aprins despre cele mai bune vinuri de pe piața românească și evenimentele pe care anumiți producători de vin le organizează anual, toți recunoscând la unison că acesta va fi unul de elită. Câteva zeci de oameni, printre care ambasadori, întreprinzători și cunoscuți oenologi ne așteptau sosirea la sediul noii crame. Am fost întâmpinați de gazde cu gustări sofisticate și cu vinul casei. Trecând prin zona cu imensele butoaie în care încap circa 7500 de litri de vin pe unitate, am ajuns în grădina interioară, colorată de un verde proaspăt, unde berbecuțul la proțap și sărmăluțele în foi de viță făceau de departe deliciul serii. Dintr-o dată, un spion aerian și-a făcut apariția pentru a surprinde câteva cadre foto cu ștaif. În surdină, pe o mini scenă special amenajată, câteva voci necunoscute improvizau o muzică odihnitoare, numai bună pentru un astfel de eveniment. Jurnaliștii au fost invitați să deguste cel mai bun vin al contelui. Asta numai după ce au fost îndemnați să își obțină singuri informațiile necesare. Dintre care, cele mai importante ar fi că producătorul de vin a făcut o investiție în această cramă de aproximativ 2, 5 mil euro și că va produce anul acesta circa 400.000 de sticle de vin, în condițiile în care deține o sută de hectare de vii care în proporție de 70% este în acest moment în producție. Când te intorci de la un astfel de eveniment sub clar de lună plină la care îți tot vine să te uiți, să reflectezi și să bifezi ceva în dreptul lui good life, înseamnă că pe undeva a fost excelent.