16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.31°C
21 martie 2023

Marele analfabet funcțional din Primăria Bușteni

- Advertisement -spot_img

La un an de când a amenințat-o în privat că o dă afară din primărie, primarul orașului Bușteni, penelistul Mircea Corbu, a reușit să pună mâna pe făraș, a făcut uitate toate legile administrației publice locale și a scos-o afară, fără niciun temei legal, ca pe un gunoi, pe reprezentanta Guvernului în teritoriu, secretara generală a Primăriei, Liliana Neguțescu. Aceasta a contestat imediat suspendarea, iar astăzi instanța Tribunalului Prahova s-a văzut nevoită să o repună în funcție.

Afaceristul Mircea Corbu, ales în noiembrie 2020 primar al orașului Bușteni din partea Partidului Național Liberal, taie și spânzură în carne vie încă de la începutul mandatului său, lăsând tuturor impresia că instituția publică pe care o conduce este propria sa moșie.

Astfel, după ce a amenințat-o între patru ochi că o dă afară din Primărie dacă nu-i cedează locul unei apropiate de-ale sale și după ce i-a micșorat salariul pe anul 2021 cu zece la sută procente anual fără a avea un temei legal, edilul șef al Primăriei orașului Bușteni, Mircea Corbu i-a pus în vedere secretarului general al Primăriei orașului Bușteni, Liliana Neguțescu printr-o dispoziție emisă anul acesta la finalul lunii ianuarie, faptul că nu mai poate fi păstrată în funcția publică o perioadă mai mare de 30 de zile, în condițiile în care acest preaviz a fost emis, la rândul său, ilegal.

Începând cu data de 28.01.2022 dnei Neguțescu Liliana, având funcția de secretar general U.A.T.O Bușteni, i se acordă un preaviz de 30 de zile calendaristice, respectiv în perioada 28.01.2022 – 28.02.2022 incluzând în termen și ziua în care el începe să curgă și ziua în care se împlinește. La împlinirea termenului de preaviz, urmează a se emite actul administrativ de încetare a raporturilor de serviciu prin eliberarea din funcția publică deținută”, se specifică în Dispoziția lui Corbu.

Dispoziția lui Corbu a fost emisă ca urmare a evaluării profesionale pe anul trecut a secretarului general al Primăriei orașului Bușteni, fiind realizată de cei mai loiali și lingușitori oameni ai primarului – consilierul Marius Nanu și viceprimarul Mircea Totpal. Cei doi împreună cu șeful lor, primarul Mircea Corbu, i-au acordat la această evaluare secretarului general al Primăriei, Liliana Neguțescu, cinci note de 2 din 27 ca parte a capitolelor de evaluare profesională, restul de 25 fiind notate de trioul din Bușteni cu nota 1 sau 1 și ceva. Maxim ar fi fost nota 5 și ar fi exprimat gradul cel mai înalt de îndeplinire a obiectivelor profesionale.

Primăria lui Corbu, bună de plată

Judecată în procedură de urgență, instanța Tribunalui Prahova a admis astăzi cererea de chemare în judecată a secretarului general al Primăriei orașului Bușteni și a dispus anularea suspendării din funcția publică a funcționarului acestei instituții, trimis la plimbare într-un mod abuziv, nedrept și categoric de edilul șef: ”Adminte cererea având ca obiect suspendarea actului formulată de reclamanta Neguțescu Liliana în contradictoriu cu părâtul Primarul Orașului Bușteni și pârâta U.A.T Bușteni. Admite cererea formulată de reclamantă privind plata cheltuielilor de judecată și obligă pârâții la plata către reclamantă a sumei de 2000 lei reprezentând onorariu de avocat și a sumei în cuantum de 20 lei reprezentând taxa de timbru judiciar”.

Plâng de bucurie și pentru faptul că, în cele din urmă, s-a făcut dreptate. Nu mă interesează cât sunt de caraghioși unii oameni, de umili sau de servili, dacă sunt expuși politic sau jonglează pentru propriile lor interese. Tot ce am făcut în cei 35 de ani de muncă în administrația publică locală nu a contestat nimeni până în prezent. Nici nu aveau cum să o facă fiindcă nu ar fi avut niciun motiv real, doar că, de data asta, subiectivismul unor oameni fără conștiință, angajați într-o instituție cine știe cum, a primat în fața gradului de îndeplinire a obiectivelor mele profesionale, obiective care, în marea lor majoritate, au fost atinse în proporție de 100%, cel mai mic procent de realizare a lor fiind de 80%. Numai că în România de azi este posibil orice, cu atât mai mult cu cât în apropiere de granițele noastre se duc lupte grele pentru o țară liberă și democrată fiindcă un om conducător nebun din Federația Rusă a dat ordin să omoare tot ce le iese prin cale”, ne-a declarat Liliana Neguțescu, vizibil emoționată de cele întâmplate.

Contactat telefonic, primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu ne-a rugat să-l sunăm peste 45 de minute fiindcă se afla într-o ședință. Dacă ne va răspunde la telefon, vom reveni cu declarația sa. Iat-o aici: Foarte bine dacă a câștigat, dar nu vreau să comentez asta. Deci dânsa o fi câștigat pe altă procedură, dar dânsa are vreo 3-4 dosare penale. Să nu mă înțelegeți greșit. Noi am făcut către instanță, deci, neregulile, da? Nu sunt eu în măsură să spun că..Dânsa a luat și anul trecut și anul ăsta, în urma procedurilor, deci, nu vreau să comentez, să nu mă înțelegeți greșit, nu am nimic cu nimeni, însă noi avem probleme cu ea. Haideți, vă invit la Bușteni și după aceea să punem pe tapet și atunci puteți scrie orice. Da?”

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

3 COMENTARII

 1. Toate problemele se vor rezolva în instanță pentru că nici primarul corbu și nici „ceata” acestuia de vasali nu sunt mai presus de lege!
  Prin „măsluirea” noii organigrame a instituție, aceiași indivizi au votat în consiliul local prin încălcarea principiilor elementare prevăzute în Codul Administrativ. Urmare mulți funcționari cu expertiză au fost dați afară sau mutați ilegal pe alte posturi.
  Dacă la toate aceste adăugăm și incompatibilitatea viceprimarului care votat organigrama instituției în condițiile în care are soția angajată (Totpal Raluca-Mirela) în funcția de Inspector de Specialitate în cadrul Serviciului de Taxe și Impozite și fratele (Totpal Valeriu Mirel) este angajat în cadrul Poliției Locale Bușteni și la toate acestea dacă luăm în considerație pretinsul statut de colaboratori cu securitatea comunistă a consilierului Nanu Teodor și Haiduc Gheorghe.., sunt 100% șanse ca și procesul pentru anularea Organigramei să fie câștigat de angajații contestatari și Sindicat.
  Așteptăm răspunsul oficial CNSAS, dacă bănuielile se vor adeveri, o să fie jale mare cu toate HCL-urile în care cei doi colaboratori și-au exprimat votul.
  Mulțumim pentru articol și curajul de a expune adevărul!

 2. Citez din declarația primarului Corbu: «Deci dânsa o fi câștigat pe altă procedură».
  Oare ce proceduri a respect acest nelegiuit și cei doi „vasali” subevaluatori și cum de instanța de judecată nu le-a luat în considerație?
  Ciudat e că etalează o diplomă de „economist și nu de jurist.., de când acest primar analfabet funcțional, știe să interpreteze senul legii? Mai spune acolo de 4 dosare. Hooo Corbule nu fi grăbit! Toate se vor răsfrânge asupra ta pentru că toate dosarele sunt sunt doldora de acuzații nefondate, iar calomnia și inducerea în eroare a organelor de judecată este pedepsită prin lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.