27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.86°C
27 mai 2022

Mariana Câmpeanu, în vizorul ANI pentru conflict de interese

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

mariana campeanuAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu,  după ce ANI a primit o sesizare potrivit căreia soțul acesteia primește pensie de gradul I de invaliditate.

Ministrul Muncii i-ar fi dat soțului acesteia, Iulian Câmpeanu,  în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, potrivit Centrul de Investigaţii Media.

Jurnaliștii susțin că Iulian Câmpeanu avea domiciliul în București, iar dosarul a fost avizat de Casa de Pensii Ilfov, iar dosarul medical ar conţine o serie de nereguli: decizia medicală pentru încadrarea ca invalid nu are decât o semnătură, deşi sunt necesare alte două, iar la rubrica diagnostic clinic sunt doar o serie de formulări destul de generale.

Astfel, din 2005 și până în prezent, soțul Marianei Câmpeanu a încasat peste 54.000 de lei, deși Iulian Câmpeanu pare să se simtă bine având în vedere că se plimbă, vorbește la telefon și își scoate nepoata de la școală.

După ce informațiile au apărut în presă, președintele Traian Băsescu a cerut public demisia ministrului Muncii.

”Fac un apel la domnia sa (n.r. – Mariana Câmpeanu) direct, dacă știe că soțul ei nu e invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice grupa I, să-și prezinte demisia, fără să mai aștepte multe anchete. Dacă e adevărat că dânsul conduce, ia copilul de la școală, să-și prezinte demisia și să închidă subiectul”, a declarat Traian Băsescu.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.