28.6 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 29.90°C
27 septembrie 2023

Bogătanul care gestionează imaginea Televiziunii Publice

- Advertisement -spot_img

Are 38 de ani, o moștenire de-ți stă minte-a în loc, de peste 54.000 mp de terenuri, salariu de director în Televiziunea Română de peste 1300 euro lunar și afaceri din care scoate dividende anual de 148.000 de euro.

Îl cheamă Marius Portik Csaba, este născut în județul Mureș în urmă cu 38 de ani și ocupă în prezent o funcție de conducere în Societatea Română de Televiziune. Și nu oricare, ci aceea de Director al Departamentului de Marketing & Comunicare din Televiziunea Publică, informație făcută publică chiar de instituția pentru care prestează și de unde încasează bani publici.

Potrivit propriei sale declarații de avere postată pe website-ul instituției, Portik are o avere consistentă formată din terenuri agricole, intravilane și forestiere în suprafață totală de 54.000 mp plus o casă și un apartament în același județ din care provine, dimpreună cu 3 autoturisme cumpărate pe numele lui.

De la Televiziunea Română încasează anual o remunerație echivalentă cu aproximativ 1300 euro/lună în timp ce din dividendele afacerii firmelor la care-i acționar beneficiile financiare se ridică la suma de 148.000 euro/an.

Cu toate acestea, atunci când colegii noștri de redacție l-au întrebat chestii elementare legate de profesia sa, cum, de pildă a fost întrebarea „de ce nu ați făcut update la website-ul instituției și ați lăsat trecute nume precum Ramona Săseanu și Cătălin Prisecariu ca fâcând parte din conducerea TVR?”, Portik și echipa sa de comunicare ne-au informat că aceste date nu se subscriu prevederilor Legii 544/2001, mai exact legea informațiilor de interes public.

Inclusiv despre salariile colegilor săi din departament, plătiți tot din bani publici departamentul abilitat a zis că aceste informații nu corespund interesului public, invocând GDPR-ul și multe alte aberații.

Este cât se poate de limpede că România este și va rămâne un sat fără căini, căci iată ce face televiziunea națională pe care tot noi o plătim de ani buni cu banii noștri.

RD

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.