28.6 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 29.49°C
27 septembrie 2023

Masonul cu șapte capete din JINFO TOURS

- Advertisement -spot_img

Cu peste 100 de procese la activ în instanțele de judecată din România, agenția de turism JINFO TOURS, administrată de soții Carmen și Aurel Pavel ascunde unele dintre cele mai terifiante și atroce culturi organizaționale ale unei companii românești. Cu probele în față, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din sectorul 1 al capitalei, locul de rezidență al bogătașilor de la JINFO TOURS, îi scot basma curată pe soții  Pavel salvându-i pe aceștia de la răspunderea penală. Ultimul dosar penal înregistrat la Secția 1 Poliție în urmă cu peste 3 ani de zile, clasat de organul de cercetare penală înainte de promulgarea legii evaziunii fiscale, demonstrează fără urmă de tăgadă faptul că oamenii legii chiar îi încurajează pe patronii de la JINFO TOURS să ofere propriilor angajați bani la negru.

Cunoscuți în piața internă de turism din România, dar și de cea externă ca oameni de business rău famați, soții Carmen și Aurel Pavel, proprietarii JINFO TOURS recurg în practica curentă la fel de fel de fapte reprobabile, mai ales față de proprii angajați încercând în felul acesta să câștige avantaje financiare și nu numai de pe urma lor.

Nu mă simt bine deloc de 4 zile. Eu nu mai fac altceva decât să slugăresc pentru JINFO. Sunt scârbită rău! E o firmă care se dorește a fi mare tour operator, dar se lucrează ca în piață!” sună mesajul pe care fosta manageră de rezervări de la JINFO TOURS, Veronica I. angajată în companie la recomandarea lui Jacqueline, fiica soților Pavel, i-l trimite fostului manager de marketing Marian D. la doar 1 lună de la sosirea acestuia în agenție. Cel mai nou membru al echipei manageriale își dă seama imediat că, ceea ce auzise despre soții Carmen și Aurel Pavel de la jurnaliștii pe turism, nu e nici pe departe o bagatelă. De altfel, fosta manageră de rezervări le-a dat și cel mai prost review celor de la JINFO TOURS după plecarea sa din agenție, la numai câteva luni de colaborare ”intensă” cu soții Pavel.

JINFO TOURS, refuzată rând pe rând de jurnaliștii de top

Răposatul Liviu Iancu, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști specializați pe turism, a fost ademenit în vara anului 2017 de Carmen Pavel cu un sejur complet în fascinanta Irlanda, după ani de zile ”de tăcere” la adresa celor de la JINFO TOURS. Extrem de conectat la toată piața de turism din România, Liviu Iancu i-a destăinuit fostului manager de marketing al agenției ce reputație extrem de proastă are compania pentru care lucrează.

Cu toate că inițial confirmase plecarea împreună cu iubita sa, fosta jurnalistă Europa FM Raluca Hatmanu, Liviu s-a răzgândit înainte cu puțin timp de la decolarea avionului, atunci când a aflat condițiile de călătorie și cazare din Irlanda. Era anul 2017, perioada în care fostul șef al departamentului de marketing reușise să stabilească pentru JINFO TOURS cele mai trainice legături cu mass media specializată pe zona de turism.

Un alt jurnalist de prestigiu din România, Camelia Donțu de la PRO TV s-a văzut la rândul ei nevoită să-i transmită șefei de la JINFO TOURS faptul ”că politica PRO TV este să nu accepte astfel de deplasări”, în condițiile în care aceasta fusese și ea ademenită cu o plecare în Japonia. Vacanța a fost imediat ”adjudecată” de un alt jurnalist pe turism, spunându-i șefei de la JINFO, Carmen Pavel, la o întâlnire informală ce experiențe triste avusese chiar ea personal cu agenția pe care aceasta o deține.

Cea mai atroce poveste din câte a existat vreodată în JINFO TOURS

La începutul anului 2018, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 înregistra ultimul dosar penal la adresa companiei JINFO TOURS și a celor 2 acționari ai săi, soții Carmen și Aurel Pavel. Motivul plângerii penale: evaziune fiscală și fals în documente. Cei doi patroni înmânau constant, lună de lună, anumitor angajați bani la negru. Pe lângă ”partea la vedere” care intra pe cardul de salariu, soții Carmen și Aurel Pavel aveau pregătite pentru fiecare din ei plicurile cu bani nefiscalizați, diferență care constituia restul de salariu.

Într-o discuție pe care fostul șef al departamentului de marketing a avut-o cu șefa sa, nedumerit fiind de ce o anumită sumă de bani nu se regăsea în contul bancar, Carmen Pavel a ținut să-i spună: ”ți-i dau eu, ți-i dau eu!”, continuarea regăsindu-se în înregistrarea audio de mai jos. Soțul său, în schimb, a fost ceva mai indulgent cu angajatul său după ce acesta era dus constant cu vorba de celălalt acționar, soția sa, că își va vedea toți banii pe cartea de muncă: ”De luna viitoare o să mărim de luna viitoare. Acuma nu pot să pun foarte mult, 1 milion. Da o să fie un prim pas, nu știu, 20-21 (de milioane ron) și după aia mai vedem. O creștere cu 20%” i-a transmis Aurel Pavel fostului manager al departamentului de marketing după ce, cu doar 4 zile înainte, familia sa trecuse prin niște momente de cumpănă, între viață și moarte.

Foarte interesant de notat e și faptul că, avocatul de permanență al soților Carmen și Aurel Pavel este Răzvan Călinescu, fostul soț al judecătorei Tribunalului București și fost membru al Consiliul Superior al Magistraturii, Dana Călinescu. Avocatul este ajutat în activitatea sa de cabinet de un fost ofițer superior din cadrul S.R.I., potrivit surselor noastre. Tot avocatul Călinescu este cel care în luna decembrie a anului 2017, i-a trimis fostului șef al departamentului de marketing următorul mesaj: ”Vă rugăm să puneți în vedere angajatului faptul că toate salariile sunt plătite în conformitate cu prevederile legale. De altfel, angajatul a formulat plângeri la Poliție în legătură cu aceste probleme”. Fapt care, din nou, contrazice flagrant toate probele culese și prezentate organelor de cercetare penală.

Protectorii evaziunii fiscale din Poliția Capitalei

Această situație de neimaginat într-un stat de drept, cu banii în plic, la negru, s-a perpetuat ani la rând, conducerea JINFO TOURS ”angajând” și în anul 2019 – după repetate sesizări și dovezi adresate de foștii angajați instituțiilor abilitate ale statutui român – un individ trecut de 60 de ani, pe numele său Ion Corodi ”cu 3 preinfarcturidupă cum singur ne-a declarat și fără contract individual de muncă. ”Nu-s angajat. Îmi plătea din mână!” s-a auzit din vocea lui Corodi, referindu-se la Carmen Pavel. La fel a pățit și Ionuț Popescu în 2017, fost administrator al pensiunii Hanul Oierului din zona Bran/Moeciu, proprietatea soților Pavel: ”Eu nu am fost angajat de către doamna respectivă. Deci, eu nu figurez în acte contabile nicăieri. Deci, doamna respectivă (Carmen Pavel – n.r) a zis că face contract atât mie cât și lui nea Vali și lu doamna Mariana, că noi am fost 3 atunci când ne-am ocupat alea 2-3 săptămâni de zile, înțelegi? Trebuia să ne facă contract, să ne angajeze, să ne facă toate cele. Oamenii ăia au fost păcăliți, oamenii ăia nu au fost plătiți, le-am dat eu din banii pe care i-am oprit atunci”.

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, cei mai buni prieteni ai evaziunii fiscale

În ordonanța de clasare a dosarului penal deschis împotriva celor de la JINFO TOURS, organul de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Poliției Capitalei, subinspector Văcaru Gabriel semnează cauza penală și declară că fapta nu există, cu litere îngroșate. Peste acesta, își pun semnătura prim procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, Staicu Silviu Bogdan împreună cu procurorul de caz, Iorga Mihai Cristian.

Văcaru Gabriel, angajat nou în Poliția Capitalei și fără declarație de avere depusă, este al 3-lea ofițer de cercetare penală care a primit în lucru acest dosar penal extrem de sensibil, și tot al 3-lea care nu a audiat niciunul din martorii propuși în plângerea penală fără a lua în calcul înregistrările audio, elementul cheie în acest dosar de evaziune fiscală. Nu este niciun dubiu: soții Carmen și Aurel Pavel ofereau banii la negru, în plic, anumitor angajați. Cum era de așteptat, despre înregistrările audio nici nu se face vorbire în ordonanța de clasare.

Timp de 3 ani de zile, dosarul penal a sucombat chiar sub privirile atente ale organelor statului de drept, Inspecția Muncii și ITM București, A.N.A.F, Poliția capitalei și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, toate probele de la dosar conducând la fapte grave de evaziune fiscală, infracțiune care se pedepsea, până la promulgarea legii evaziunii fiscale, cu închisoarea. În ceea ce privește relațiile de muncă, inspectorii muncii coordonați de Inspectorul General de Stat Dantes Bratu Nicolae au aplicat celor de la JINFO TOURS doar două amenzi în 3 ani de zile, la 8 controale efectuate în care au fost constatate încălcări serioase ale legii. Multe alte sesizări în schimb, în care angajații reclamau primirea banilor în plic, la negru, au fost clasate de inspectorii muncii, acțiuni orchestrate îndeaproape de Constantin Bujor, șeful ITM București.

Cele mai înalte instituții ale statului român, complice la evaziune fiscală, discriminare și hărțuire

La revenirea sa în companie după un concediu prelungit, cei doi soți, proprietarii JINFO TOURS l-au plasat pe fostul manager singur într-un birou, fără echipă, tehnică de lucru și telefon de serviciu transându-i imediat sarcina de a întocmi un plan îndrăzneț de marketing pe anul 2019, cu pixul, pe hărtie. Dincolo de asta, înainte cu 2 ani, soții Carmen și Aurel Pavel i-au ridicat fostului șef abuziv calculatorul, emailul și telefonul de serviciu, fiind trimis să se deplaseze cu autobuzul și trenul în provincie pentru promovarea destinațiilor turistice și consolidarea relațiilor de business. Toate acestea după ce, tot în anul 2017, soții Carmen și Aurel Pavel i-au prezentat acestuia fișa postului și regulamentul de ordine interioară la 7 luni de la angajare, documentele trimise spre a fi luate la cunoștință fiind antedatate. Ba chiar au mers până într-acolo încât i-au falsificat și contractul individual de muncă.

Reclamați la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, soții Carmen și Aurel Pavel de la JINFO TOURS primesc de la garantul respectării și aplicării principiului nediscriminării, din nou, vești care, aparent, îi salvează de la răspundere. ”Nu există legătură de cauzalitate între criteriul invocat și aspectele discriminatorii” i-au transmis Membrii Colegiului Director ai C.N.C.D angajatului soților Pavel. Ceea ce e și mai interesant e faptul că, din cei 9 membri ai Colegiului Director, 4 dintre ei nu au studii cu licență în drept, cum prevede însăși legea de organizare și funcționare a C.N.C.D iar unul dintre ei a trecut demult de vârsta de 80 de ani.

Inclusiv locotenenta soților Carmen și Aurel Pavel, cea care le administra contabilitatea agenției de turism, Veronica A. i-a părăsit pe aceștia în cele din urmă de frica consecințelor care s-ar putea abate asupra ei. În 2 ani de zile, mai bine de 10-15 angajați ai JINFO TOURS au făcut calea întoarsă spre lumea civilizată părăsind și hulind agenția soților Pavel, cei care-i făceau să se simtă umili, batjocoriți sau chiar amenințați. ”În această perioadă am văzut o  fluctuație de personal la câteva luni, datorită atmosferei create în această agenție de teamă, hărțuire și umilire la nivelul angajaților întreținută în mod expres de către șefa de agenție dna Butiri Ruxandra la indicațiile patronilor, fam. Pavel. Stresul, oboseala își spun cuvântul într-un asemenea mediu, iar greșeala, factorul uman nu este perceput ca o nevinovăție. Dimpotrivă, se merge pe sancțiuni aplicate, pedepse nejustificate însoțite de umilințe” a declarat Mirela S. angajată a soților Carmen și Aurel Pavel pe zona de ticketing.

Un fost angajat al JINFO TOURS dezvăluie încrengăturile dubioase de tip mafiot ale soților Pavel cu instituțiile statului român

La o distanță de 2 ani după ce și-a preluat oficial postul pe care îl câștigase în urma mai multor interviuri susținute cu Carmen Pavel, fostul șef al departamentului de marketing primește de la unul dintre foștii colegi, Valentin T. următoarele informații, după ce află că fostul său angajator, JINFO TOURS se află într-un mare scandal: Sfatul meu ar fi să stai în banca ta, crede-mă că știu ce zic. Nu îmi sunt prieteni, nu mi-au fost, dar e mai bine așa. Eu am plecat subit. Nu-mi plăcea și nu a fost de mine. Ruxandra intervenea tot timpul acolo (Ruxandra Butiri, manager de agenție, pe care Carmen Pavel a vrut să o dea afară cu implicarea fostului manager de marketing – n.r) era tot timpul o continuă stare de conflict. Crede-mă, te lupți cu morile de vânt! Eu făceam orice. Nu poți să zici că eram în marketing sau eram în vânzări, eram omul bun la toate. Eu lucram mai mult cu Carmen direct decât cu voi (departamentul de marketing – n.r). Îți dai seama că eu aveam un alt fel de statut față de voi. Oricum, m-a ars și pe mine!”. Acesta îi fusese recomandat la angajare șefei JINFO TOURS, Carmen Pavel de o personalitate foarte importantă a statului român, potrivit propriilor sale declarații.

https://youtu.be/F8l4JvXgXIc

Personaj desprins parcă din file de poveste, Aurel Pavel trădează grav adevărul

Doctorul Laurențiu Dașcă, proprietar al unor galerii de artă din zona Piața Națiunile Unite i-a declarat fostului șef al departamentului de marketing al JINFO TOURS, cu totul întâmplător, faptul că, fiind parte la rândul lui al unei loji masonice, Aurel Pavel tăia bilete la intrarea masonilor în vila pe care acesta o deține la Snagov, Casa de Lago. Apartenența lui Pavel la o lojă masonică ne-au confirmat-o mai apoi și alte surse din cadrul anchetei noastre.

Potrivit portalului termene.ro compania JINFO TOURS fusese chemată în instanța de judecată până în anul 2019 de cel puțin 100 de ori în ultimii 10 ani de zile de parteneri de afaceri, foști angajați etc însă masonul de la JINFO, Aurel Pavel, a declarat oficial că firma sa nu are și nu a avut în ultimii ani niciun alt proces în instanță în afară de cel cu fostul șef al departamentului de marketing, pentru recuperarea prejudiciului și daune morale. ”Unul singur”, le-a declarat autorităților statului român, Aurel Pavel. 

 

Bogăția (men)ținută cu hoția

Proprietarii JINFO TOURS au plimbat banii prin mai multe firme de-a lungul timpului, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Event Invest Srl, o firmă de publicitate cu sediul în Alba Iulia era deținută în proporții egale, până la radiere, de Carmen Pavel și Orzea Corneliu. După care a apărut Jac Consult Srl, cu activități declarate de consultanță pentru afaceri și management, firmă a soților Pavel care s-a redenumit în Bti România Invest Srl, după care a căpătat o altă denumire, Jinfo Training Srl, iar în 2007 a apărut și Jinfo Travel Srl cu sediul în str. Dionisie Lupu nr. 58, locul în care soții Pavel și-au creat obiceiul de a oferi în propriul birou bani la negru, potrivit tuturor dovezilor culese în această anchetă.

În vărstă de 20 de ani la acea vreme, fiica soților Pavel, Jaqueline Lea Pavel Georgescu, primește 10 % din acțiunile firmei mamei sale și vine cu un aport de capital de 4500 ron. Având 4 salariați declarați, Jinfo Travel înregistrează o cifră de afaceri pe anul 2018 de aproximativ 100.000 euro, cu peste 58.000 euro mai puțin față de anul anterior. După care ambii și-au făcut PF-uri radiate pentru neîndeplinirea unor obligații prevăzute de Legea 182/2016. Înregistrată în București în 1994, firma Jinfo Travel & Tours Srl a fost radiată de cei 2 acționari principali, soții Carmen și Aurel Pavel în anul 2002.

JINFO TOURS, principala firmă a soților Carmen și Aurel Pavel, mai are în prezent 3 puncte de lucru în țară, în Brașov, Constanța și București și a înregistrat o cifră de afaceri pe anul 2016, cu 35 de angajați de peste 9,1 mil euro. În același an, JINFO TOURS, companie a soților Carmen și Aurel Pavel, a fost obligată de instanța de judecată să achite companiei Bata Sky Imobiliare Sa o datorie veche din anii 2009, în valoare de 79.233 euro reprezentând contravaloare zboruri, penalități și taxe pasageri și a sumei de 21.740,83 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.