10.2 C
București
duminică, decembrie 3 2023
București 11.20°C
03 decembrie 2023

Mazăre, băgat la răcoare pentru şpaga de 175.000 euro

- Advertisement -spot_img

După câteva ore de audieri la sediul DNA, edilul de Constanţa a ajuns în arest pentru 24 de ore. Anchetatorii susţin că Radu Mazăre i-ar fi facilitat unui om de afaceri câştigarea licitaţiei pentru construirea cartierului Henri Coandă, numit şi cartierul săracilor. Mazăre va fi prezentat astăzi magistraţilor de la Înalta Curte, cu propunere de arestare preventivă. El a fost ridicat de pe o terasă din Herăstrău, în timp ce la locuinţa sa din Constanţa aveau loc percheziţii. ANI îi verifică averea făcută în ultimul mandat.

Procurorii anticorupţie susţin că, la începutul anului 2011, Radu Mazăre, în calitate de primar al Municipiului Constanţa, a lansat „Programul de construire locuinţe modulare grupate” in Campusul Social Henri Coandă, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local.

În comunicatul DNA se fac următoarele precizări: „Pe fondul demarării acestui proiect, omul de afaceri Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off- shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală”.

În schimbul acestor sume de bani, afirmă procurorii, Radu Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu: „Inițierea unor hotărâri de Consiliu Local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham”.

„Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre Radu Ștefan, în favoarea firmei respective, au fost cele, prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern Avraham, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA – circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, inițiată de primarul Mazăre Radu Ștefan”, susţin cei de la DNA.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.