26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.68°C
22 septembrie 2023

Medicii rezidenți vor da în judecată Ministerul Sănătății

- Advertisement -spot_img

proteste_medici_685x320_81949100Medicii rezidenți din Iași amenință că vor da Ministerul Sănătății în judecată dacă nu vor primi bursele de 150 de euro promise de Guvern anul trecut. Aproximativ 14.000 de rezidenți ar fi trebuit să primeasca 670 de lei încă din ultima decadă a lunii februarie, pentru luna ianuarie.

“Va trebui să vorbim cu toți din țară, nu să facem ceva pornit de la Iași, pentru că va trebui sa fie o decizie pe care să ne-o asumăm cu toții. Însă va trebui să recurgem și la astfel de metode, pentru că noi nu avem la dispoziție multe căi de atac. Spre exemplu, nu avem dreptul legal de a face grevă, așa că trebuie să găsim alte mijloace pentru a ne recupera drepturile”, spun medicii rezidenți.

Potrivit sursei citate, dacă până la sfârșitul săptămânii acesteia nu vor intra banii, rezidenții vor demara ” toate actiunile pe care le putem”.

Ordinul de ministru care reglementează bursele a fost aprobată miercuri de Guvern și urmează să fie trecută în Monitorul Oficial. Astfel data la care banii vor intra în conturile rezidenților depinde de data la care ordinul va fi publicat.

După trei luni de proteste organizate de Coaliția profesioniștilor din sănătate, Ministerul Sănătății a acordat o bursă lunară de 150 de euro tuturor medicilor rezidenți, medicilor dentiști rezidenți și farmaciștilor care lucrează în unități sanitare de stat. Ordinul trebuia să intre în vigoare încă de la 1 ianuarie.

Pe 17 februarie, ministrul Sănătății de atunci, Eugen Nicolăescu, a explicat că bursele lunare vor fi acordate în ultima decadă a fiecărei luni pentru luna anterioara.

“Bursele pentru medicii rezidenți se dau în ultima decadă a lunii februarie pentru luna ianuarie și așa se va întampla de acum încolo, în fiecare luna pentru luna expirată”, spunea Eugen Nicolăescu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.