21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 25.86°C
22 septembrie 2023

Milionarul care sfidează sfintele sărbători creștine

- Advertisement -spot_img

Proprietarul restaurantului Grădina Vlahiia din satul Snagov, Cristian Dumitrescu s-a gândit să ofere clienților săi, cu ocazia marii sărbători creștine a Adormirii Maicii Domnului, un meniu unic. Sub sloganul ”tihnă, roade, omenie”, Dumitrescu le-a pus clienților pe masa din Grădină un meniu cu nu mai puțin de 17 feluri de mâncare. La alegere. Singura însă care avea trecută cantitatea și prețul pe care trebuia să-l plătești la plecare a fost suta de grame de pește. 250 RON pe kilogram. În rest, nimeni nu știa câte grame de mâncare ți s-au servit în farfurie.

După o scurtă incursiune în lumea credinței și după ce am traversat acel minunat pod care leagă pământul cu lumea lui Dumnezeu, cel de la Mănăstirea Snagov, am tot căutat un loc mai ferit de lume, lângă lacul Snagov, ca să mă pot bucura în tihnă, alături de cei dragi, de un prânz de excepție. Era marea sărbătoare creștină a Adormirii Maicii Domnului, 15 august. Un restaurant așa cum mi-am dorit, în zonă, nu am găsit. Doar că cineva din sat, observând că venim din depărtări, ne-a indicat Grădina Vlahiia pentru motivul că locația ar fi lângă lac. Nici pomeneală însă de lac.

Nu aveam rezervare, drept pentru care am fost întrebați și conduși, pe loc, de un domn tânăr foarte atent în primirea clienților. La foarte scurt timp aveam însă să înțeleg și de ce. Prețurile la Grădina Vlahiia erau exagerat de mari. Te gândeai dacă  nu ești cumva pe faleza de la malul mării la un restaurant de top. Mai frapant de atât a fost meniul conceput pentru această zi specială, meniu care ne-a făcut cu ochiul în alegerea unor porții de mâncare. Ospătărița, cea care ne-a întâmpinat la masă, nu a știut nici ea de ce meniul pe care-l vindea nu avea specificat gramajul porțiilor de mâncare.

Dar nu părea prea mirată de asta, deși șeful ei riscă o amendă legală de minim 5000 RON de la inspectorii A.N.P.C.

Știa, în schimb, a cui este ”împărăția” în care lucra. ”Este un domn care a lucrat mult ”în afară” și care a investit aici vreo 8 milioane de euro după ce a cumpărat vreo 4 hectare de pământ. Îl cheamă Cristian Dumitrescu” ne-a spus ea. Am vrut să vedem și locurile de cazare de la Grădina Vlahiia însă scria clar la fiecare poartă de la intrare că nu poți pătrunde în spațiul lor dacă nu ești cazat aici. Am gustat, în schimb, câteva roșii crescute în cele două solare aflate la 2 pași distanță de terasă, câteva bobițe de struguri coapte și nu prea coapte direct din cele câteva rânduri de viță de vie total neîngrijite, dar nu am putut intra acolo unde cresc mure fiindcă pe poarta de la intrare scrie ”Accesul persoanelor neautorizate este interzis”.

Tot în același areal puteau fi văzute, în mica parcare din interior, câteva mașini de fițe, printre care am descoperit-o și pe cea a unui funcționar public de la Primăria Sectorului 1, cu o legitimație de parcare expirată de anul trecut, care, cel mai probabil, venise să demonstreze și el că ”omul sfințește locul”.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, compania brașoveanului Cristian Dumitrescu în care cooacționar este și fratele acestuia Mihail Dumitrescu care deține doar 2%, de cetățenie italiană, a făcut o cifră de afaceri pe anul trecut, la vedere, de aproximativ 550 mii euro.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.