19.3 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 21.52°C
27 septembrie 2023

Militarul român care a murit în Afganistan, repatriat

- Advertisement -spot_img

constantin vulpoiu afganistanMilitarul român care a murit, duminică, în Afganistan a fost repatriat. Trupul său a fost adus de o aeronavă militară pe aeroportul din Craiova, unde a fost organizată o ceremonie. La Craiova au fost prezenți ministrul Apărării, Mircea Dușa, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, precum și colegi și rude ale militarului, care au depus coroane de flori la catafalc. Pe aeroport a fost oficiat și un serviciu religios.

Militarul Claudiu Constantin Vulpoiu a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem printr-un ordin al ministrului Apărării Mircea Dușa.

Potrivit Ministerului Apărării, Mircea Duşa a înaintat președintelui Traian Băsescu propunerea de decorare a ofiţerului post-mortem cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Claudiu Constantin Vulpoiu, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Militarul român era angajat al MapN din 2001 și a mai participat la șase misiuni externe, în Afganistan și Irak.

În același incident alți cinci militari români au fost răniți.

”Militarii români executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall”, precizează MApN.

Atacul a avut loc duminică la ora 10.00 (08.30 ora României), în districtul Shar-i-Safa din provincia Zabul, când militarii români, din Batalionul de Manevră, executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall.

În Afganistan, în acest moment, sunt dislocaţi aproximativ 1.000 de militari. Din 2002, de când România participă la reconstrucţia acestei ţări, 23 de militari au căzut la datorie, iar alţi aproximativ 130 au fost răniţi în acest teatru de operaţii.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.