-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.33°C
05 februarie 2023

Ministrul Economiei, în strânse legături cu mafia italiană

- Advertisement -spot_img


Constantin Niță, președintele PSD Brasov și ministru al Economiei este în vizorul poliției italiene. Squadra Mobile din localitatea siciliană Caltanissetta, în urma unor interceptări telefonice care vizau convorbirile dintre capii Cosa Nostra, au descoperit o legatură între reprezentantul organizației din România, Paul Brener și Constantin Niță, socotit a fi unul dintre intermediarii lui Brener.

Constantin Niță, care are strânse legături cu italienii, a încercat să-i faciliteze reprezentantului firmei Landini, Mauro Flora, preluarea fabricii Tractorul, înainte ca uzina să fie închisă și vândută pe bucațele, două din secțiile desprinse ajungând la apropiați ai actalului ministru. Din înregistrările politiștilor italieni reiese că Brener îl avea ca om de legatură în România pe Niță, actualul ministru. Cu dublă cetățenie, română și italiană, chiar de pe vremea lui Ceaușescu, Brener a făcut afaceri în România încă din acea perioadă, prin firma sa din București, Tezulo. Imediat după Revoluție afacerile sale s-au intensificat, iar în încrengătura sa de firme au intrat cetățeni italieni, toți unul și unul. De exemplu, Giuseppe Mattina, acționar la firma INCA 2000 ProdCom SRL, locotenentul lui Pietro Aglieri, unul dintre capii Cosa Nostra, arestați amândoi pentru atentatul în care a fost asasinat judecătorul Paolo Borselino, alături de cinci carabinieri, sau Scianna Giacinto, acționar la societatea Euro Agri SRL, arestat pentru asociere de tip mafiot și spălare de bani și Antonio Fontana, folosit ca paravan pentru afacerile făcute de Simone Costello, apropiatul celebrului mafiot Bernardo Provenzano. Despre această încrengătură are cunoștință și Victor Ponta, cel care susține că a luat lecții de lupta antimafia de la procurorii din Palermo în timp ce pe Constantin Nița îl păstrează în funcția de ministru.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

2 COMENTARII

  1. verificati prin metode proprii legatura celui de mai sus cu consilierul economic de la ambasada romaniei la roma, pe numele sau Marius Cristea. se vor intelege multe si o sa aveti un tablou complet

  2. E grav. Orice leg?tur? cu mafia italiana te pune pe ganduri. Dac? este adev?rat, înseamn? c? ministrul în cauz? nu lucreaz? singur. Are acoperire în partid, în alte structuri. Este exclus s? nu se stie sus de legatura asta cu mafiotii. Catarama vorbea recent de faptul ca partidele sunt niste structuri mafiote. Cred ca are dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.