26.4 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 28.29°C
22 septembrie 2023

Șantajistul cu aere de Caraiman

- Advertisement -spot_img

Susținut de toate structurile Partidului Național Liberal, primarul orașului Bușteni, Mircea Laurențiu Corbu a început de câteva luni de zile o amplă campanie de șantaj și intimidare la adresa celor mai înalți reprezentanți ai Guvernului României în administrația publică locală. Edilul șef l-a șantajat în repetate rânduri pe Secretarul General al primăriei propunându-i să renunțe la postul pe care l-a câștigat prin concurs, amintindu-i cu această ocazie funcționarului primăriei că, dacă nu renunță de bunăvoie la post, aceasta va reprezenta cu adevărat o greșeală fatală.

Mare afacerist cu statul, actualul primar al orașului Bușteni, penelistul Mircea Laurențiu Corbu, răspândește în jurul său, în timpul orelor de program cu totul altceva în loc de voie bună, dreptate și respectarea oamenilor și a legii. Publicația noastră a intrat în posesia unor înregistrări pe care le putem cataloga demne de a fi luate în seamă direct de Direcția Națională Anticorupție, structura centrală.

În documentul intitulat Strategia Anticorupție a orașului Bușteni și a unităților subordonate pentru perioada 2016 – 2020, apar informații extrem de interesante în sensul că, în documentul amintit nu există nimic referitor la strategia anticorupție pe anul 2021 a orașului de la poalele muntelui Caraiman. Poate că acesta este și motivul pentru care actualul primar al orașului Bușteni, Mircea Laurențiu Corbu, devenit om politic cu acte în regulă, de sorginte Partidul Național Liberal, își permite să șantajeze, să intimideze, să abuzeze și să amenințe angajații primăriei fără niciun scrupul, dar mai ales fără ca instituțiile cu rol în combaterea și eradicarea corupției la cel mai înalt nivel să le observe și să le stopeze.

La Primăria Bușteni, nivel ridicat de corupție

Liliana Neguțescu, Secretar General al Primăriei orașului Bușteni, a fost șantajată cu nici 2 luni de zile în urmă de primarul orașului Bușteni, penelistul Mircea Laurențiu Corbu, spunându-i franc în față că, dacă nu renunță la postul pe care l-a câștigat prin concurs, există cineva mai presus decât el pentru a face asta. Corbu i-a dat de înțeles Secretatului General al Primăriei Bușteni că urmează să fie mazilit lăsând în același timp să se înțeleagă faptul că există oameni cheie în cele mai înalte structuri ale statului român, în puterea legislativă și în cea excutivă care o pot trece pe linie moartă pe Neguțescu fără ca nimeni din aceste structuri să-i vină de hac.

Surse din cadrul primăriei vorbesc despre o atmosferă de lucru de  teroare instaurată la nivelul administrației publice locale în mandatul penelistul Mircea Laurențiu Corbu și tot ele vorbesc apăsat despre faptul că sunt mulți alți angajați ai primăriei șantajați la propriu de acest nou primar susținut de Partidul Național Liberal.

Partenerul de viață al Secretarului General al Primăriei orașului Bușteni, Ali Ibraim, ne-a dat o scurtă declarație referitoare la situația în care se găsește în prezent Liliana Neguțescu, și anume: ”Vreau să spun că nu am nici un sentiment de ură față Mircea Corbu, pentru că un om sănătos la minte nu și-ar permite să amenințe cu dosare penale, să acuze fără dovezi cerând ajutorul consilierilor în timpul ședințelor publice să-i sprijine demersul de a demite salariații incomozi și Secretarul General a orașului Bușteni. În scop edificator vă voi da un singur exemplu: în timpul Ședinței Extraordinare de îndată din 14.05.2021, unul dintre consilieri i-a cerut primarului punctul de vedere cu privire un subiectul dezbătut pe ordinea de zi, citez:

Consilier: «Care este propunerea dumneavoastră domn’ primar? Primar: «propunerea mea este că v-am spus că fac plângere penală!

Consilier: «Pe punct (ordinea de zi), pentru rezolvarea situației? Primar: «deci eu luni fac comisie și vă desfac contractul de muncă, dați-mă în judecată! Eu vă cer demisia încă odată și ție (Secretarului General) și doamnei M.I. sau să vă desfacă contractul de muncă. Dați-mă în judecată că vă desfac contractul de muncă!»

După cum puteți vedea, Corbu transformat în papagal repetă aceiași „apucătură” dezolantă! Repet, cacofonia de mai sus citată aparține primarului Mircea Corbu si nu-i greșeala de redactare a unui cetățean de rând, spre deosebire de mine, în simplitatea mea, vorbesc și scriu gramatical inclusiv limba română. Personal nu am nici un drept să-i evaluez deplinătatea facultăților mintale, faptele penale sau cele comise cel puțin la limita legii ale primarului Mircea Corbu, însă am datoria civică să-l suspectez și să cer autorităților competente să-și facă datoria pentru a stopa „fenomenul atipic” de la poalele Caraimanului! În acest sens, înarmat cu dovezi irefutabile voi sesiza atât liderul PNL și Președinții Comisiilor de partid, cât și autoritățile judiciare și Guvernul României, pentru ca nu mi se pare corect ca un ales vremelnic într-o funcție de demnitate publică să acuze și să amenințe fără dovezi, șantajând reprezentantul Guvernului României în orașul Bușteni sau/și funcționarii incomozi care nu se supun dictaturii instaurate de primarul Mircea Corbu.”

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.