21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.99°C
22 septembrie 2023

Mobilier plătit cu adaos de 2.000% la Bagdasar Arseni

- Advertisement -spot_img

bagdasar arseni  (4)bagdasar arseni  (5)

Prejudicii de milioane de lei la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din Capitală. Fosta conducere a unității este acuzată că a achiziționat echipamente și dispozitive medicale la prețuri de patru ori mai mari. Totodată, pentru mobilier unitatea medicală a plătit de două ori mai mult. Neregulile au ieșit la iveală în urma unor verificări efectuate de Corpul de Control al Guvernului, care a sesizat Direcția Națională Anticorpuție. Fostul manager al spitalului, Anca Buliman, a declarat că va contesta raportul.

La sfârșitul lunii octombrie 2013, fosta conducere a Spitalului Bagdasar Arseni, condusă de Anca Buliman, inaugurau cu mare fast reabilitarea corpului A al unității medicale. După o investiție de 23 de milioane de euro și șase ani de lucrări de consolidare, reabilitare și modernizare, unitatea medicală este la standarde europene, iar pacienții se pot bucura de servicii hoteliere. Încă de pe atunci se zvonea că mobilierul cumpărat era unul de lux. Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, prezent la inaugurare, declara că nu există vreo sesizare cu privire la licitațiile făcute pentru mobilier.

După doar câteva luni, Corpul de Control al Guvernului a depistat că  prețurile de livrare a mobilierului au fost majorate excesiv. Astfel, spre exemplu, un cărucior de resuscitare complet utilat a fost achiziționat la un preț de 2.700 de ori mai scump. De asemenea, un pat reglabil a costat peste 6.700 de lei, deși prețul inițial era de 2.000 de lei. Unitatea medicală a plătiti peste 47.000 de lei pentru un pat cu saltea cu presiune scăzută, deși prețul inițiat era de 5.400 de lei.

 control_spital_bagdasar_arseni_17639600

Totodată, serviciile de spălătorie şi curăţătorie pentru perioada 2008-2012 au fost atribuite inclusiv unei firme care nu a deţinut echipamente, maşini şi personal calificat, serviciile fiind realizate, în realitate, de o altă companie, la un preţ mai mic decât cel plătit de spital.

Inspectorii Corpului de control remarcă faptul că soţul Ancăi Buliman era economist la una dintre firme, în condiţiile în care fostul manager al spitalului a participat la luarea deciziilor privind atribuirea contractului.

În 2012, a primit un salariu de 67.000 de lei pentru funcția de manager al spitalului Bagdasar-Arseni.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.