-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.09°C
08 februarie 2023

Nicolae Cornea, noul șef IGSU

- Advertisement -spot_img

Nicolae Cornea este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), după ce Ion Burlui a demisionat, miercuri, din funcție în urma intervenției în cazul accidentul aviatic din Munții Apuseni.

Acesta  a fost propus de ministrul Afacerilor Interne, iar premierul Victor Ponta a decis ca Nicolae Cornea să preia atribuțiile funcției de inspector general IGSU.

Noul Șef IGSU are are 46 de ani, în 1993 a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, fiind şi licenţiat în drept. În perioada 1993-1994 a activat la Brigada de Pompieri a Capitalei, în 1994-1995 a fost la Comandamentul Trupelor de Pompieri, iar din 1995, la Grupul de Pompieri „General Magheru” al judeţului Vâlcea, unde a deţinut funcţia de locţiitor al comandantului (1996-2004).

Colonelul Nicolae Cornea a fost prim-adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea din 2004 până în ianuarie 2014.

Victor Ponta a semnat, miercuri, decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea IGSU, la propunerea lui Radu Stroe, care a condus, până joi, Ministerul Afacerilor Interne.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.