-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -1.79°C
08 februarie 2023

Nicușor Constantinescu poate părăsi țara

- Advertisement -spot_img

Magistrații de la Judecătoria Constanța au respins, astăzi, solicitarea de ridicare a interdicției de a părăsi țara formulată de președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, cercetat de DNA pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu, fără a mai exista o altă cale de atac.

Nicușor Constantinescu, poate pleca, însă, în Statele Unite ale Americii la tratament, dar trebuie să se întoarcă până la 30 ianuarie, conform deciziei de joi a Direcției Naționale Anticorupție.

Preşedintele CJ Constanţa, a primit, ieri, permisiunea de a părăsi ţara, după ce a depus o solicitare în acest sens la Direcția Națională Anticorupție Constanţa, unde a prezentat documente din care reiese că suferă de o afecţiune medicală gravă și trebuie să meargă la tratament în Statele Unite ale Americii.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Nicușor Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, potrivit DNA.

Conform Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.