25.2 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 24.48°C
22 septembrie 2023

Nicușor Constantinescu vrea în America

- Advertisement -spot_img

Nicusor-Constantinescu_Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, s-a dus de bunăvoie, joi, la DNA pentru a aduce procurorilor dovada că este bolnav şi că nu se poate trata în România.

„Am cerut DNA să-mi dea permisiunea să pot să plec. Nu pot să mă tratez şi de cancer şi să fac şi Zoro şi filme western cu maşini şi sirene că aşa vrea DNA. (…) Stau în SUA cât e necesar să încep tratamentul, inclusiv bombardamentul radioactiv”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Procurorii anticorupție susţin că Nicușor Constantinescu ar fi împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi ar fi creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro. Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinesceste cercetat sub control judiciar.

În 15 ianuarie, preşedintele CJ Constanţa a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului instituţiei şi dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună şi a refuzat să fie urcat în maşina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat şi să semneze citaţia. Atunci, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Constantinescu, pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.

Conform Rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că “există date şi indicii temeinice potrivit cărora, învinuitul Nicuşor Daniel Constantinescu şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa în sensul că a dispus efectuarea unor plăţi nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.