21.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 26.99°C
22 septembrie 2023

Oleksandr Turcinov, președinte interimar al Ucrainei

- Advertisement -spot_img

turcinov_96480900Președintele Parlamentului ucrainean, Oleksandr Turcinov, va fi președinte interimar al țării, după ce Viktor Ianukovici a fost destituit sâmbătă. Oleksandr Turcinov a îndemnat Moscova să respecte ”opțiune europeană” a Ucrainei, potrivit AFP.

”Suntem pregătiţi pentru un dialog cu Rusia, dezvoltându-ne relaţiile pe picior de egalitate (…) şi respecând opţiunea europeană a Ucrainei. Sper că această direcţie va fi confirmată în alegerile prezidenţiale” stabilite la 25 mai, a declarat președintele interimar al Ucrainei, subliniind că integrarea europeană este „o prioritate” pentru Ucraina.

De asemenea, Turcinov a mai precizat că Ucraina se află în pragul falimentului.

”Ucraina este pe cale să cadă în prăpastie, este în pragul falimentului”, a declarat Turcinov, denunțând guvernarea președintelui demis Viktor Ianukovici și premierului său Mikola Azarov care, după cum s-a exprimat, ‘au ruinat țara’.

Parlamentul ucrainean urmează să se întrunească luni în vederea formării unui nou Guvern.

După trei luni de proteste, peste 100 de morți și sute de persoane rănite președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost demis, sâmbătă, de parlament.  Deși Victor Iankuovici a declarat sâmbătă că nu își va da demisia, parlamentul a hotărât să îl demită pentru că nu mai era apt, din punct de vedere constitutional, să ocupe funcția de președinte al țării. De asemenea, parlamentul a hotărât ca alegerile anticipate să aibă loc pe 25 mai.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.