22.9 C
București
vineri, mai 27 2022
București 23.60°C
27 mai 2022

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reținut pentru 24 de ore

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

gerogica cornuOmul de afaceri din Timişoara Georgică Cornu a fost reținut de procurorii DIICOT după ce a fost audiat aproximativ 12 ore. Cornu este suspectat într-un dosar de evaziune fiscală de 61 de milioane de lei. Pe parcursul întregii nopți, la sediul DIICOT Timișoara au fost audiate 13 persoane, în urma a 20 de percheziții efectuate joi de polițiști în județele Timiş, Mehedinţi şi Gorj.

Potrivit procurorilor DIICOT, Georgică Cornu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat. Alături de omul de afaceri timișorean a mai fost reţinut şi Mihai Zaharie pentru aceleaşi infracţiuni.

Potrivit procurorilor, un grup de persoane din Strehaia, județul Mehedinți, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcții, contra unui comision. Facturile erau introduse în contabilitate, iar în acest fel firmele prejudiciau statul. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ 61 de milioane de lei care ar fi ajuns la omul de afaceri Georgică Cornu.

Georgică Cornu şi-a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări de infrastructură şi la reţele de canalizare şi termoficare în mai multe oraşe din ţară, între care Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro. În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câştigat al treilea mandat la conducerea aceleiaşi instituţii.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.