-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Opt migranți sirieni și somalezi, prinși de poliția de frontieră

- Advertisement -spot_img

146570_articolCinci migranți somalezi și trei sirieni au fost prinși de polițiștii de frontieră din Constanța pe plaja din Vama Veche. Cei opt migranți erau transportați din Turcia cu o ambarcațiune de mici dimensiuni. Autoritățile de frontieră bulgare l-au prins și pe turcul care i-a transportat.

Potrivit Gărzii de Coastă, în baza unei informaţii primite prin sistemul SCOMAR, joi, poliţişti de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au identificat o ambarcaţiune de mici dimensiuni care se apropia de ţărmul românesc, venind dinspre Bulgaria. La aproximativ 15 metri de plajă, din ambarcațiune au coborât opt persoane, cinci barbați și trei femei. Aceștia au fost reținuți.

Conducătorul ambarcaţiunii a fugit spre apele teritoriale ale Bulgariei, dar a fost reţinut ulterior de autorităţile din ţara vecină. În urma verificărilor a rezultat că cinci dintre migranţi sunt cetăţeni somalezi, iar ceilalţi trei sunt sirieni, au vârste cuprinse între 16 şi 32 ani, iar intenţia lor era să ajungă în ţări precum Danemarca, Suedia şi Germania. Cei opt au plecat din ţările de origine spre Turcia, unde au fost racolaţi de un cetăţean turc, care le-a promis, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 3.000 şi 10.000 de euro, că îi va transporta cu o ambarcaţiune spre România.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, transfugii urmând să intre în atenţia Serviciului Român pentru Imigrări.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.