-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

All Inclusive cu sandvișuri la cină

- Advertisement -spot_img

Pentru unii înjositoare, pentru alții, poate, extraordinară. Așa poate fi descrisă experiența de vacanță cu agenția tour operatorului român Christian Tour. Amenda aplicată de Ministerul Turismului, de peste 6300 euro, vorbește de la sine. 

Plătesc bani grei pentru a se promova. Dar și anumiți vectori de imagine pentru a le face și mai credibilă afacerea. Exemple grăitoare sunt cântăreața Delia, vedeta de televiziune Andreea Marin și actrița Rodica Popescu Bitănescu, cea care promovează în aceasta perioadă programele pentru seniori. Nu cred că există loc unde să nu găsești o reclama de-a lor. Tot spațiul public e inundat.

E de-a dreptul dezolant ce au făcut în plin sezon estival. Am înțeles însă că o fac mereu. Pentru mulți dintre cei pe care i-am întâlnit în această vacanță din insula Corfu, în plin sezon turistic, experiența cu agenția tour operatorului român Christian Tour lasă mult de dorit. Unele din declarații le veți citi aici, în acest material.

All Inclusive în Alkyon Beach, insula Corfu

Cu biletele achiziționate la început de an, în perioada de early booking, familia mea și-a dorit un loc fix lângă plajă, cu loc de joacă pentru copiii și mesele asigurate. După primele două plăți efectuate în conturile Christian Tour și cu numai două săptămâni înainte de zborul spre Grecia, am fost informați că ne-au schimbat hotelul. Ne-au propus o variantă aparent superioară, la Ithea Suites Hotels, fără ca acesta să aibă însă și cele două facilități alese expres de noi: plaja lângă hotel, proprie și loc de joacă pentru copii.

Careul de ași ai agenției de turism Christian Tour reprezentat de frații Cristian și Marius Pandel, fondatorii companiei, Marius Berca, directorul operațional și toți cei 7-8 agenți de turism care ne-au scris rând pe rând în legătură cu această vacanță, au ignorat mesajele noastre, cele în care îi rugam să găsească pentru noi varianta optimă.

Ba chiar l-au pus pe un angajat de-al lor, mai tare-n clonț, un anume Florin Condrache, să ne trimită un email în care acesta ne-a aruncat câteva oferte cu extra cost. Să ne alegem altceva, la cu totul altă sumă de bani. Am ales în cele din urmă Ithea Suites din acest considerent. Să nu avem extra costuri. Și pentru a nu pierde vacanța de la mare împreună cu cei mici. Bineînțeles, am semnat cu ei și un contract, ferm din păcate, doar că ei nu au înțeles ce înseamnă să-l și respecți.

Colac peste pupăză, în avion ni s-a livrat câte un sandviș amărât fără pic de proteină animală în el. Iar când am ajuns în Corfu, pe aeroport, ne-a luat cu adevărat amețeala. Au început să ne mintă în față, cu toții.

Ihtea Suites s-a transformat, pe loc, în Memento Resort    

Nu doar ghidul ne-a mințit atunci când l-am întrebat de ce pe niciunul din autocarele prezente la aeroport, care făceau transferul la hotel, nu era trecut și Ithea Suites Hotels. Ultima oprire a fost a noastră, exact la hotelul fraților Cristian și Marius Pandel, proprietarii Christian Tour.

Memento Kassiopi Resort, un hotel catalogat de ei la 4 stele, devenise, dintr-o dată, hotelul pentru care, în cele din urmă, plătisem întregul nostru pachet de vacanță. Acesta devenise, peste noapte, Ithea Suites Hotels.

Era trecut de orele 10.00 a.m. Întârziasem foarte mult la cazare. Dar nu pentru că autocarul nu găsea drumul spre Ithea Suites. Ci pentru duiumul de opriri unde ceilalți turiști aveau să se cazeze. În holul mare, în recepția hotelului Memento, câțiva angajați ai fraților Pandel ne așteptau cu câteva sandvișuri execrabile și vreo 4-5 sticle de suc.

Nesăbuința fraților Pandel, proprietarii Christian Tour, una supremă!

În cursul dimineții de 2 iulie 2019, ziua în care le-am scris din nou fraților Pandel pentru a le cere compensații, angajatul lor mai tare-n clonț, Florin Condrache ne scrie: ”nu îmi este cunoscută situația. Verific și eu în acest moment”. Însă acesta ne-a lăsat baltă, nu a mai verificat și nu ne-a mai comunicat nimic.

A intrat imediat pe fir Raluca Hatmanu, cea care în prezent ocupă funcția de Director Marketing & Comunicare în cadrul tour operatorului român Christian Tour.

Hatmanu a refuzat să ne ofere drept compensație ceea ce i-am solicitat, și anume mașină închiriată cu rezervor full pentru 2-3 zile, o excursie opțională din cele pe care le aveau pentru proprii turiști plus o reducere substanțială pentru o vacanță anul viitor. Ne-a dat, cu chiu cu vai, un Fiat Punto cu rezervorul nici măcar pe jumătate plin.

Mai mult decât atât, ne-a și mințit la modul grosolan punând la îndoială judecata noastră: ”în momentul în care ați ajuns dvs. la hotel, unitatea de cazare nu mai avea camere disponibile pentru toți turiștii de pe acest zbor. De aceea, am luat decizia de a muta o parte dintre turiști, inclusiv pe dvs., la Memento Kassiopi Resort, un complex hotelier foarte bun, de 4 stele, care le oferă turiștilor condiții bune de cazare”.

În realitate, familia noastră nu a văzut niciodată hotelul Ithea Suites din Corfu. Așa cum pe niciunii nu i-am auzit zicând că au fost mutați la acest hotel, care avea niște recenzii de te doare mintea.

Amendă extrem de mică, dar istorică pentru Christian Tour

La orele amiezii, când toată lumea era așteptată să ia masa de prânz la restaurant, era bătaie și scandal mare pe microbuzul care transporta turiștii la cea mai apropiată plajă de nisip, situată la 5 km depărtare de hotel. Cele 22 de locuri pe scaune ale microbuzului erau insuficiente pentru a transporta turiștii de la plaja la hotel pentru a servi masa. În plus, microbuzului nu-i mergea nici aerul condiționat dar asta nu din vina șoferului.

În ceea ce privește mâncarea servită în cele 7 zile de sejur din conceptul de all inclusive, aceasta era aceeași cam tot timpul în special la micul dejun, cu mici excepții la orele amiezii și seara. Predominau însă cartofii prăjiți congelați. Aceștia puteau fi găsiți îndeosebi la orele dimineții.

Experiența pe care am avut-o în Grecia a fost una groaznică și mi-a stricat tot elanul și așteptările pe care le aveam de la bine așteptata vacanță. În primul rând că nu am știut că tour operatorul este Christian Tour. Nu aș fi luat vacanța dacă aș fi știut acest lucru. Și, ca o mică paranteză, fug de ei deoarece în 2014 am achiziționat o vacanță de la agenția TUI TRAVEL, în Skiatos, operator fiind tot Christian Tour. Când am ajuns acolo, achitasem niște condiții de 4 stele și ne cazase într-un bungalov horror, cu mulți gândaci specifici zonei, de îți era frică să stai acolo. În Corfu, când ne-am cazat în prima seară am intrat în depresie toți 3 membrii familiei. Băiețelul nostru ne-a zis că este urât aici și că nu vrea să mai stăm. Rareș Mititelu, agentul de turism cu care am colaborat pentru această vacanță, nu a fost de găsit. Cum de negăsit este și în prezent. Upgrade-ul camerei pe care am primit-o după ce am rugat a doua zi managerul a fost o cameră cu mușuroi de furnici, în care am locuit și dormit pe perioada vacanței. Având copil mic, am optat pentru regim all inclusive ca să avem mai multă diversitate la mâncare, însă mâncarea a fost groaznică, supă fiară și răsfiartă 3 zile la rând, iar cel mai sigur de mâncat erau cartofii prăjiți” ne-a declarat Anca Neagu, unul din multele cazuri de turiști îngroziți de experiențele de vacanță servite de agenția Christian Tour.

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Cristina Ionela Tărteață a ținut să precizeze următoarele: ”aspectele semnalate de dumneavoastră au fost analizate de o echipă de control care s-a deplasat la sediul agenției de turism. Precizăm și faptul că pentru alte aspecte constatate, în alte cauze, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională însumând 30.000 ron”.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.