16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.31°C
21 martie 2023

Haita de falsificatori a lui Nicușor Dan

- Advertisement -spot_img

Începând cu a doua jumătate a lunii august, Primarul General al capitalei, Nicușor Dan le-a dat undă verde angajaților Companiei de Parking București S.A, cea care administrează parcările publice din municipiul București, să colecteze cât mai mulți bani la bugetul local. Cu orice preț. Condusă din poziție interimară de câțiva ani buni, prin mandate prelungite acordate de Consiliul General al Municipiului București de patru luni sau maxim un an, de Constantin Ciprian Olaru, șeful acestei structuri ”a uitat” să-și facă public pe site-ul instituției declarația sa de avere. În vârstă de 54 de ani, Olaru deține acțiuni/participații la mai multe firme, așa cum reiese din declarația de interese, singura depusă, de altfel, potrivit site-lui instituției pe care o conduce din poziție de intermiar.

pleci cu mașina la o întâlnire cu nea Grumi (ca să afli despre portul unei arme – n.r), renumitul specialist român care are magazinul de arme lângă sediul Inspectoratului General al Poliției Române, dai vrând nevrând peste parcările publice ale Companiei de Parking București S.A, din subordinea Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan.

Am auzit la multă lume alintul ”Mucușor Dan” și îmi era greu să înțeleg de ce îl poreclește lumea în felul ăsta pe edilul șef al capitalei. Până la momentul de acum, când i-am întâlnit în parcările pe care compania care face peste 4 mil euro pe an, Parking București S.A, pe falsificatorii de documente oficiale.

Dacă până acum am văzut și citit știri despre inspectori falși ai A.N.P.C sau despre polițiști falși ai Poliției Române, care și-au falsficat legitimațiile de serviciu pentru a-și face, chipurile meseria, nu am întâlnit niciodată până acum, în cariera noastră vastă de ziariști, niciunul care să-și falsfice vreodată legitimația de serviciu, de presă. Fiindcă cu asta chiar nu te joci. Nici cu ea, nici cu meseria.

Fără niciun fel de pregătire sau specializare în domeniu, oamenii trimiși la plezneală în teren de afaceristul argeșean (acționar în mai multe firme românești – n.r), aplică legea după propriul chef, abuzând de funcție și toate celelalte prerogative legale, hărțuind și batjocorind oameni și profesii în strada mare. Olaru este cel care conduce compania de stat pentru o remunerație modică de peste 3600 euro/lună, în condițiile în care cifra de afaceri a companiei de stat s-a apropiat anul trecut de 4 mil euro. Ce este cel mai interesant e faptul că angajații lui Olaru se laudă în gura mare că ”falsifică documente”, mai exact legitimații de presă, iar atunci când îi cauți să le ceri explicații se adună dintr-o dată toți la un loc, ca într-o adevărată haită, cel mai probabil pentru a se apăra și a stârni teamă, fapt pentru care chiar Poliția Română ar trebui să se sesizeze din oficiu.

Cazuri concrete, asupra cărora șefa biroului de presă din PMB nu a luat atitudine

Lixandru Octavian Mihai & Aranghel Florin sunt doi dintre angajații companiei de Parking București S.A care dețin funcții de control. Cu alte cuvinte, sunt supervizorii celori care muncesc și stau efectiv în stradă, la taxare. Când am trecut pe lângă primul menționat în acest text, atunci când făceam pași spre întâlnirea cu nea Grumi, nu aflasem că Lixandru Octavian Mihai ”falsifică documente”. Ne-a zis-o mai pe urmă, atunci când colegul său, mai țanțoș din fire, Aranghel Florin, care a și refuzat să fie filmat, a considerat că trece peste colegul lui și aplică de la sine putere o sancțiune, chiar dacă ochii lui văzuseră în geamul mașinii de redacție legitimația noastră de presă.

Mai abitir decât atât a fost șefa biroului de presă din Primăria Generală a Capitalei, Manuela Dediu, căreia i-am povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în buricul târgului, în parcările publice care aduc bani inclusiv pentru salariul pe care-l primește oficial. „A zis să contestați amenda!” ne-a comunicat Manuela Dediu, referindu-se la discuția pe care a purtat-o personal cu șeful de la Parking București S.A., Constantin Ciprian Olaru.

Personajul care conduce Compania de Parking București S.A

În declarația sa de interese de anul acesta, căci cea de avere lipsește de pe site-ul instituției cu desăvârșire, Olaru și-a menționat calitatea de asociat (doar) în patru firme românești, și anume: AUTO ONE BROKER DE ASIGURARE – S.R.L, SC ROMSPEDITION AUTO ONE – S.R.L, DIAMOND AUTO SERVICE – S.R.L, CO LOGISTICĂ SRL UNIPERSONAL. Potrivit datelor obținute de la O.N.R.C, Olaru a acumulat o cifră de afaceri cu toate cele patru firme, pe ultimul an, de peste 200.000 euro, însă două dintre acestea nu și-au depus situațiile financiare pe ultimul an, potrivit datelor obținute de la O.N.R.C.

Potrivit Monitorului Oficial al României, Olaru și-a radiat mai multe companii de-a lungul timpului, pe altele le-a trecut fie pe numele fiicei și fiului său, fie pe al soției, însă argeșaenul mai deține acțiuni și la alte firme românești, printre care menționăm: OLARU DEVELOPMENT SRL.

Fondatorul Asociației Civica Stop Discrimării Cetățenilor, dr. ing. mr. (rezervă) Dan Bazvan, inițiatorul unei acțiuni depuse azi la Tribunalul București pentru suspendarea Hotărârii de Consiliu General care vizează parcările publice ne-a declarat: ”Bineînțeles că din categoria celor vizați de către hingerii lui Nicușor Dan sunt jurnaliștii care au fost amendați că au parcat deși aveau ecusoane de liberă trecere și își arătau și acreditarea. Amenda aceea mirobolizantă dată printr-o notă de constatare ce nu poate fi încheiată de orice pămpălică de la Facultatea lui Nicușor Dan, în speță moșia lui Nicușor Dan. A amenda un jurnalist înseamnă încălcarea dreptului de liberă exprimare și bineînțeles cenzură a presei”.

UPDATE: După ce ne-a raportat la compania americană, vineri, 21 octombrie la orele 12.42, Lixandru Mihai de la Compania Municipală de Parking București SA ne-a sunat preț de 1 minut, secondat de ”un coleg” cel puțin la fel de bine pregătit ca el, să ne solicite să-i scoatem filmulețul de pe contul de You Tube al publicației noastre fiindcă ”îi încălcăm dreptul la imagine și la GDPR”, colegul său șoptindu-i că instituția la care este angajat este o companie privată.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.