27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.20°C
27 mai 2022

Parlamentul European: Toți lucrătorii trebuie tratați în mod egal

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție privind libera circulație prin care cere statelor membre să nu discrimineze muncitorii mobili din Uniunea Europeană și să promoveze incluziunea socială.

Potrivit rezoluției, statele membre sunt invitate ”să respecte dispoziţiile din tratat privind normele UE care reglementează libertatea de circulaţie şi să se asigure că principiile egalităţii şi dreptul fundamental la libertatea de circulaţie sunt respectate pentru toate statele membre” și  respinge orice propunere de a plafona numărul de migranți din UE deoarece contrazice principiul din Tratatul privind UE referitor la libera circulație a persoanelor.

Toţi lucrătorii din UE trebuie „trataţi în mod egal şi nu sunt discriminaţi în ceea ce priveşte accesul la locuri de muncă, condiţiile de angajare şi de muncă, remunerarea, concedierea, prestaţiile sociale şi beneficiile fiscale, asigurând astfel concurenţa loială între întreprinderi”, se mai arată în textul rezoluției.

Totodată, Parlamentul European sfătuiește autoritățile locale să combată toate restricțiile nejustificate din calea dreptului de liberă circulație a lucrătorilor și să nu discrimineze lucrătorii mobili din Uniunea Europeană.

Eurodeputații invită statele membre să utilizeze resursele disponibile din cadrul fondurilor europene pentru a promova integritatea, incluziunea socială și lupta împotriva sărăciei, dar și pentru a sprijini efoturile comunităților locale de a face față unei eventuale creșteri a numărului de cetățeni marginalizați.

Rezoluţia va fi transmisă de preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Consiliului, Comisiei, precum şi guvernelor şi parlamentelor statelor membre.

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.