-2.5 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.56°C
05 februarie 2023

Patronii restaurantului Monte Carlo cerșesc bani pentru toaletă

- Advertisement -spot_img

Cel mai cunoscut local din parcul Cișmigiu care deține toalete interioare, renumitul Monte Carlo, este singurul restaurant din București care își taxează clienții care vor să le folosească WC-ul cu suma de 2 ron de persoană. În plus, taxează până și gravidele aflate în ultima lună de sarcină cu aceeași sumă de bani, nu are profit și nici nu informează publicul despre taxa de intrare la WC.

Unul dintre cele mai cunoscute restaurante din București, pizzeria pub Monte Carlo din parcul Cișmigiu, le pretinde clienților care-i calcă pragul, având la bază o așa zisă decizie a Consiliului de Administrație, suma de 2 ron pentru ca aceștia să își poată satisface  nevoile fiziologice civilizat și nu prin preajmă. Asftel că accesul la toaletele interioare ale restaurantului se face, în orice moment al zilei te-ai găsi, contra cost. Nu contează dacă abia ai intrat în restaurant și, înainte de a te așeza la masă pentru a comanda ceva de mâncare primul lucru pe care ești nevoit să-l faci este să mergi la toaletă, reprezentanții restaurantului stau la pândă să vadă de unde vii și dacă pleci. Sub un pretext fals – acela că toți oamenii din parcul Cișmigiu “vin la noi să urineze”, șefa de restaurant, Angela Militaru, ne-a declarat: “eliberăm chiar bon fiscal pe suma de 2 ron de persoană pe care o solicităm pentru mersul la toaletă. Vă dați seama că vin toți la noi la restaurant ca să își facă nevoile și aici consumă apă, curent, săpun dacă există samd. Avem și noi niște cheltuieli cu asta. Sau găuri negre, cum vreți să le spuneți. Întrebată fiind cine a luat astfel de măsuri unice în peisajul metropolitan al capitalei și cum de nu informează publicul încă de la intrarea în restaurant despre taxa de WC, reprezentanta restaurantului Monte Carlo a ținut să precizeze: “s-a luat o astfel de măsură de către șefii mei direcți și știu că este legal. E adevărat că nu am mai văzut o astfel de taxă în București, la restaurantele de aici, dar dacă șefii mei au luat o astfel de decizie eu ce pot să fac?! Orice om care vine la noi la restaurant și nu consumă, dar vrea la toaletă, este obligat să plătească 2 ron. Cred totuși că e legală taxa din moment ce spațiul e privat. Referitor la aspectul semnalat de dumneavoastră cu informarea clientului de la intrare dacă tot este legal, da, aveți dreptate, e normal să existe, dar era aici afișul mai devreme, nu știu cine l-a luat”, ne-a explicat Angela Militaru cu vocea tremurândă, văzând că un astfel de afiș nu există în timp ce discuta cu noi. La aproximativ cincisprezece minute mai târziu afișul cu pricina, scris repede de mână, era lipit pe geamul de la intrare.

Taxa pe WC la restaurant, “o gluma proastă”

Pentru a-și demonstra legalitatea în ceea ce privește funcționarea lui, buna credință și corecta informare a clienților, proprietarii restaurantului Monte Carlo din parcul Cișmigiu și-au lipit pe geamul de la intrare câteva afișe, obligatorii prin lege, în care își mint consumatorii. Numărul de telefon de la Protecția Consumatorilor nu (mai) este valabil. Proprietar al unui restaurant din capitală, Cezar Filip ne-a declarat: “dacă nu are profit înseamnă că la ei în restaurant au fost doar acei oameni care au plătit taxa pe WC, aceea de 2 ron, care oricum este o glumă bună. Firește că este ilegală o astfel de practică. Este singurul restaurant din București care face asta”. Fapt confirmat și de alte surse care patronează astfel de afaceri.

Acționarul restaurantului Monte Carlo din Cișmigiu, în topul Forbes România

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, restaurantul Monte Carlo din parcul Cișmigiu a avut o cifră de afaceri pe ultimii trei ani de zile de aproximativ 180.000 euro în fiecare an și profit zero, cu cca. 23 de angajați. Cu un singur punct de lucru în București, cel din parcul Cișmigiu din sectorul 1 al capitalei, restaurantul funcționeză de mai bine de douăzeci de ani cu trei administratori și trei cenzori, la care se adaugă opt asociați, dintre care cel mai important, acționarul majoritar, compania de construcții civile Aedificia Carpați a cărei cotă de participație în acționariatul resturantului Monte Carlo este de peste 99%. Compania este condusă de argeșeanul Petre Badea și a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 44 milioane euro din care, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, un profit de aproximativ 55.000 euro. Petre Badea nu a răspuns solicitării noastre, ba chiar ne-a ignorant vădit. Menționăm că în parcul Cișmigiu mai funcționează cel puțin alte două restaurante destinate publicului larg dintre care doar unul are toalete interioare, iar celălalt, dinspre intrarea principală, are doar o toaletă publică în față, de plastic, urât mirositoare și total neprimitoare .

cismigiu1 cismigiu2 cismigiu3 cismigiu4

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

  1. Atentie!
    Daca percep taxa pentru clientii consumatori , este o problema. Dar daca percep taxa pentru trecatorii care din nefericire nu au asigurate toalete publice (si aici va rog sa loviti in cine trebuie. Adica in edilii de rahat pe care ii doare la basca de acest lucru). Si acesti trecatori intra pe proprietatea respectiva doar pentru a merge la toaleta, avem o problema.. Imaginati-va va rog ca va bat la usa dv. proprietate personala (chiar daca oferiti servicii, firma, restaurant, bar, etc.) si va rog sa ma lasati la toaleta fara sa comand , cumpar etc. Dv. ma lasati…. ca de.. e omeneste nu? . Apoi dupa „mine” mergeti si verificati toaleta si ce sa vedeti: Am facut caca imprastiat in, dar si pe langa toaleta. Am rupt colacul pt ca m-am urcat cu picioarele pe el .. de.. , am consumat hartie, sapun, apa, curent etc…. , In alta regie vin beat, pt ca am baut la chioscul de vis a vis cu 3 lei berea. Cateva. dar ei nu au toaleta si va rog acelasi lucru … pt ca trebuie sa vomit undeva … intelegi?, sau fac pipi pe pereti si pe langa wc.asa la distractie, de al dreaq pt ca pot, sunt prost crescut, iar idolul meu e salam (cu „s” mic). Apoi plec luand cu mine si sulul de hartie igenica si nu va multumesc pt ca mi se pare ca e dreptul meu, am citit pe undeva pe net ca sunteti oblgati sa ma primiti. . Dv fiind singurii angajati, sot si sotie , trebuie sa readuceti toaleta la forma initiala …… Ca cine stie poate va calca sanepidul tocmai atunci si va arde si o amenda grasa. Asa ca buni samariteni. As vrea sa va vad personal reactiile, comentariile si fetele. Habar nu aveti despre ce vb. Judecati fara sa traiti aceste experiente. Sa presupunem ca avem angajati oameni de serviciu. Ii considerati cumva sclavi? Doar pentru ca traim intr-un sistem pe care nu il intereseaza sa faca toalete publice in toate zonele populate , dar si mai putin populate. Va rog sa criticati sistemul ignorant la nevoile cetatenilor nu o societate privata care isi face propriile reguli interioare. Aceasta nu e obligata sa suporte serviciile de care vor sa se descotoroseasca primariile si cei ce ar trebui sa sa le faca in slujba cetatenilori . Iar daca intalnim cuma pe undeva o toaleta publica , EE CUUU TAXXAAAA … Nu cumva doriti sa instalam si cosuri de gunoi pe strada pe care functionam? Ca de maturat maturam in locul alora care trebuie sa o faca… Asa ca va rog sa ne lasati cu articole de gen…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.