6.4 C
București
miercuri, februarie 1 2023
București 5.96°C
01 februarie 2023

Patronul Bamboo, suspect într-o crimă la comandă comisă la Bucureşti

- Advertisement -spot_img

Joshua Castellano, patronul celebrului club bucureştean Bamboo se află pe lista de suspecţi în cazul unui omor la comandă comis în anul 2004 asupra unui mafiot italian executat cu un glonţ în cap în Parcul Verdi din Capitală. Poliţiştii Serviciului Omoruri nu au reuşit să probeze implicarea lui Castellano în condiţiile în care bărbatul care ar fi tras cu arma, un asasin profesionist, a fost arestat în Italia în cazul unei fraude în valoare de peste două milioane de dolari, iar autorităţile de la Roma au refuzat să permită anchetatorilor români audierea acestuia.

În primăvara lui 2004, în Parcul Verdi din Capitală a fost găsit cadavrul lui Alberto Ranaldi, un mafiot italian, membru al clanului La Camorra. Acesta fusese obligat, mai întâi, să-şi dea pantalonii jos, după care fusese împuşcat în cap, o singură dată, cu un pistol de calibru mic. Poliţiştii Serviciului Omoruri au declanşat o amplă anchetă şi au descoperit că italianul se ocupa în România de cămătărie, sub paravanul unei afaceri cu materiale de construcţii. Într-o primă fază, principalul suspect a fost Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru. Liderul intrlop român avea o relaţie strânsă cu Ranaldi oferindu-i acestuia protecţie pe teritoriul României. În schimb, mafiotul La Camorra i-a oferit lui Nuţu mai multe materiale de construcţii pe care acesta le-a folosit pentru a-şi ridica una dintre vilele pe care, la acea vreme, le deţinea în Bucureşti. Mergând pe firul anchetei, poliţiştii au înţeles repede că Nuţu Cămătaru nu avea motive să ordone asasinarea lui Ranaldi, iar acesta a fost exclus de pe lista de suspecţi.

Sunat de lângă magazinul familiei Castellano

Cercetările aveau însă să conducă spre unul dintre rivalii lui Ranaldi, omul de afaceri Giosue Castellano, zis Joshua, nepot al temutei Pupetta Maresca, prima femeie din istorie recunoscută drept capo di tutti capi de către mafia italiană. Conform surselor citate, anchetatorii s-au îndreptat spre familia Castellano pe motiv că Ranaldi s-ar fi recomandat tuturor cunoscuţilor săi ca fiind unchiul fraţilor Castellano. Cu ajutorul unui procuror italian delegat în România, poliţiştii au aflat că Alberto Ranaldi trimitea în Italia o parte din banii pe care-i câştiga în România. În acest context, a apărut şi o informaţie potrivit căreia acesta avea necazuri în ţara de origine după ce ar fi oprit pentru el o sumă mare de bani. La data la care s-a produs omorul, bărbatul a fost sunat de la un telefon public din Piaţa Dorobanţi, situat în imediata apropiere a magazinului Benvenutti, controlat de familia Castellano. Ca o coincidenţă ciudată, la zece ani de la comiterea crimei, cântăreaţa Antonia, fosta soţie a lui Vicenzo Castellano, nepot a lui Joshua, a semnat un contract de publicitate cu firma italienească Benvenutti, controlată de familia Castellano.

Misteriosul Uomo Bono, ucigaşul mafiei

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru AncheteSpeciale că, deşi Joshua era suspectat de implicare în moartea lui Ranaldi, acesta nu a fost niciodată audiat, în condiţiile în care, din economia anchetei lipsea o verigă foarte importantă: asasinul care l-a împuşcat pe mafiot. Câteva luni mai târziu, cu sprijinul unui procuror italian delegat în România, a fost stabilit şi principalul suspect, în persoana unui criminal profesionist. Cunoscut sub porecla Uomo Bono (n.r. Om Bun), acesta intrase în România cu o zi înaintea crimei şi părăsit teritoriul ţării noastre la scurt timp după comiterea faptei. Imediat, autorităţile de la Bucureşti au solicitat omologilor de la Roma identificarea şi prinderea bărbatului pentru ca acesta să poată fi audiat, însă italienii au refuzat ferm. Mai mult, aceştia au refuzat până şi sfaptul de a comunica numele real al bărbatului. Motivul ar fi fost acela că Uomo Bono era implicat în Italia într-un dosar de fraudă şi ar fi făcut un târg cu poliţiştii prin care urma să-i ajute să probeze vinovăţia unor suspecţi. Ca urmare, omorul la comandă a rămas, de zece ani, unul cu autor necunoscut, printre suspecţi numărându-se şi celebrul Joshua Castellano.

 

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.