-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.52°C
08 februarie 2023

PDL a atacat la CCR componența Guvernului Ponta III

- Advertisement -spot_img

PD - REUNIUNEParlamentarii PDL și cei ai PMP au atacat la Curtea Constituțională Hotărârea privind componența Cabinetului Ponta III.

„Am avut numărul nostru de semnături, aveam nevoie de semnături de la ei (parlamentarii PMP n.r.), le-am solicitat şi le-au dat. Cum, de altfel, dacă or să ne anunţe că vor dori să depună o moţiune simplă (…) pe anumite teme şi ne anunţă dinainte vom fi de acord”, a precizat preşedintele PDL, Vasile Blaga, la o emisiune televizată.

De asemenea, democrat-liberalul susține că PDL nu a atacat Hotărârea privind componenţă noului Guvern la CCR pentru a prelungi criza politică, ci pentru că era un gest firesc al unui partid care a respectat „în permanenţă” Constituţia.

Vasile Blaga a declarat, înainte ca Parlamentul să voteze noua structură a Guvernului, că PDL va ataca la CCR Hotărârea privind component Guvernului Ponta III, dacă Executivul nu își va asuma răspunderea în Parlament asupra noului program de guvernare.

Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat că va numi miniştrii noului Cabinet Ponta, doar atunci când va exista un program de guvernare, care să reflecte noua realitate politică a Guvernului.

„Voi respecta deciziile anterioare ale CCR și voi numi toți miniștrii în momentul în care condițiile vor fi îndeplinite. Ceea ce eu am solicitat, având în vedere schimbarea extrem de importantă a structurii de susținere a Guvernului în Parlament, să existe un program de guvernare care să reflecte noua realitate politică a Guvernului precum și protocoalele convenite între partenerii din noua majoritate”, a precizat Traian Băsescu.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.