16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 17.28°C
21 martie 2023

Nemții care scot legea la mezat

- Advertisement -spot_img

Proprietarii lanțului de magazine de tip supermarket Penny România angajează de cel puțin 1 an de zile oameni care, atunci când ajung în post, calcă pe cadavre. Aceștia amplasează cadre metalice în parcările publice din București, din fața magazinelor proprii, pentru a ține anumite locuri de parcare ocupate.  Pentru niște interese meschine, nimic altceva. Oficialii Penny Market recunosc că locurile de parcare sunt neexclusive și nu le aparțin, însă angajații companiei germane își fac de cap.

Promovând intens mesajul ”Economisim bani, nu dragoste”, lanțul de supermarketuri Penny Market, aparținând concernului german REWE, a primit săptămâna trecută vizita Brigăzii Rutiere București. Deloc întâmplător. Polițiștii dețineau informații, inclusiv probe care indicau faptul că, în fața magazinului din Piața Crângași, de cel puțin 1 an de zile, angajații companiei dictează  cine să parcheze pe locurile publice și cine nu, compania procurându-și chiar călăreți de fier pentru o astfel de practică murdară. Dincolo de faptul că locurile de parcare au fost și sunt și în prezent locuri destinate publicului larg, angajații companiei Penny Market ocupă zi de zi anumite locuri de parcare, plasând acei călăreți de fier, pentru bunul lor plac și propriile lor ”aranjamente”.

Le-au luat!”, ne-au declarat surse din conducerea Brigăzii Rutiere după ce polițiștii de la circulație le-au călcat pragul celor de la magazinul Penny Crângași. ”Le-am explicat foarte frumos faptul că ceea ce fac este ilegal, fapt pentru care i-am informat că data viitoare vom aplica sancțiuni”, ne-au mai declarat sursele noastre.

PENNY Market nu deține locurile de parcare din schița de mai sus, ci are doar dreptul de folosință neexclusivă, ceea ce presupune faptul că acestea pot fi folosite și de alte persoane care nu sunt clienți PENNY Market. Obligațiile legale pe care PENNY Market le are în raport cu locurile de parcare se referă la folosirea neexclusivă a acestora până la terminarea perioadei contractuale și predarea acestora în aceeași stare în care au fost preluate, fără a aduce modificări acestora” ne-a declarat, în decembrie 2019, Irina Manuela Butnaru, Corporate Communication Manager la Penny Market. La momentul la care polițiștii de la Brigada Rutieră le-au trecut pragul celor de la Penny, mai precis săptămâna trecută, conducerea și oficialii companiei nu ne-au mai răspuns la solicitare, atât de rușine le-a fost că au primit o asemenea vizită din partea oamenilor legii.

La momentul publicării acestui material, în lanțurile Penny Market firma care aigură paza magazinelor se numește ETHOR SECURITY. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma a avut o cifră de afaceri pe anul 2017 de peste 138.000 euro fără a avea vreun angajat, iar în 2019 cifra s-a ridica la peste 2.1 mil euro cu peste 260 de angajați.

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.