-2 C
București
duminică, februarie 5 2023
București -1.75°C
05 februarie 2023

Picanteriile ultimului VANGHELION

- Advertisement -spot_img

Marian Vanghelie a înghițit din bugetul local al Primăriei unde a domnit patru mandate, pentru ultimul VANGHELION, aproximativ 5,5 milioane de euro. Sumele și informațiile despre acest eveniment public au fost atât de bine păzite an de an, încât nicio mass media din România nu a fost lăsată să vorbească despre el.

Atunci când am participat la acest eveniment de sfârșit de an, accesul în sala mare de la ROMEXPO s-a făcut cu bilete cumpărate prin metoda ”P.C.R”. Altfel, la liber, nu găseai niciun bilet. În momentul în care le-am obținut, ni s-a atras atenția să ”nu schițăm niciun gest” în legătură cu VANGHELIONUL de la ROMEXPO a lui Marian. Prostul renume și l-a căpătat în timp, Vanghelie rămânând cu porecla ”primarul care este” după nenumăratele sale gesturi incalificabile la adresa limbii române.

Una peste alta, imediat după ce publicația noastră a cerut în instanță informațiile solicitate la Primărie, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru grave fapte de corupție, procurorii anticorupție vorbind de un prejudiciu adus statului român de peste 30 milioane de euro. Acesta ne-a comunicat că, de fapt, biletele puse în vânzare la evenimentul său s-au epuizat în data de 27 decembrie 2013 dar și că prețul unui bilet a costat 100 de RON, în condițiile în care echipa noastră a plătit pentru un bilet suma de 150 RON.

Ciudățeniile și combinațiile lui Vanghelie

ROMEXPO a refuzat să ne răspundă câți bani a alocat fostul edil al Primăriei Sectorului 5 pentru acest tip de eveniment. Producătorul general al evenimentului din final de decembrie 2013 a fost firma SC MODUS PRODUCTION ART SRL, companie care a încasat de la Primăria sector 5 peste 3.9 milioane de euro. Interesant este că, atât firma SC MODUS PRODUCTION ART SRL cât și SC ROMANIAN CATERING SRL firmă implicată în deservirea participanților cu mâncare și băutură nu și-au declarat la Ministerul Finanțelor cifra de afaceri pe anul 2013. În schimb, pe anul 2014 cifra de afaceri a companiei a fost de peste 1,2 milioane euro, iar în 2015 puțin peste 120.000 euro. Și mai interesant de atât este că, la un an de la producția acestui eveniment, firma SC MODUS PRODUCTION ART SRL a intrat în insolvență. Lichidatorul judiciar din acest caz, Alexandru Dumitrescu este avocat în Baroul Bucureşti, consilier general al Municipiului Bucureşti și practician în insolvenţă. Există voci în spațiul public care condamnă ferm atitudinea sa din dosarele de insolvență și cer public sancționarea lui de către instanță. Cifra de afaceri a companiei care a adus la ROMEXPO, la evenimentul de tip VANGHELION, la cele 2300 de mese și 4600 de participanți prezenți în sală, de la somon fume, păstrăv afumat, porc haiducesc și muslitos, până la tort caramel ca desert a crescut în anul 2015 la peste 3,6 milioane euro, iar în 2017 a scăzut la 2,1 milioane euro. La conferința de presă organizată cu 2 ile înainte de eveniment, Vanghelie a precizat că cele aproximativ 6.000 de bilete pentru petrecerea de Revelion de la Romexpo au fost distribuite prin sindicate, sistemul de învăţământ şi Direcţia Socială a Primăriei Sectorului 5.

”Gogonelele”, marca proprie a Primarului care este

În 27 noiembrie 2014, atunci când Lucian Mândruță comenta pe profilul paginii sale de Facebook ”Vă dați seama că hipsterii o să se bată acum pe bilete la VANGHELION? Și ce-o să facă pensionarele, cum o să aleagă ele între partid și sarmaua subvenționată” nimeni nu se gândea că Vanghelie ar putea înfunda pușcăria și că nu va mai exista un al 12-lea VANGHELION. De strajă la eveniment au stat Poliția Sectorului 5 și Jandarmeria Română, potrivit Primăriei Sectorului 5. În realitate însă, nicio urmă de ei. Compania de pază care a asigurat buna desfășurare a VANGHELIONULUI a fost firma SC UNIC SPEED SECURITY SRL, o firmă deschisă cu doar 4 luni mai devreme de începerea Revelionului de tânăra de numai 25 de ani Irina Cișmigiu. Ca un făcut parcă, proaspăta înființata firmă nu și-a declarat nici ea la Ministerul Finanțelor cifra de afaceri pe anul 2013. La scurt timp de la încheierea evenimentului, principala activitate și codul CAEN au fost șterse de la Registrul Comerțului, firmei pierzându-i-se de tot urma.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.