19.1 C
București
miercuri, septembrie 27 2023
București 20.13°C
27 septembrie 2023

PNL cere desființarea USD și își menține propunerile pentru miniștri

- Advertisement -spot_img

crin antonescu 9_rszPartidul Național Liberal a decis, marți, în cadrul Biroului Politic să ceară partenerilor din USL desființarea USD. Președintele liberalilor, Crin Antonescu, a precizat, că dacă USD nu va dispărea, aşa cum a solicitat PNL, în baza hotărârii aprobate de BPN, atunci liberalii vor trage concluzia că partenerii lor denunţă protocolul USL şi că pentru aceştia Uniunea nu mai există.

„Dacă nu dispare USD tragem concluzia că partenerii noştri nu mai respectă, denunţă şi au părăsit protocolul USL şi că pentru dânşii nu mai există USL. (…)Văd rezolvarea într-o luare de poziţie şi revenire în fire a colegilor care au încălcat un punct – poate nu au fost atenţi – din prootocolul acestei coaliţii şi în opţiunea lor pentru USL, nu pentru pastişe la nivelul denumirii de genul USD”, a spus Crin Antonescu.

Președintele PNL a mai spus că înfiinţarea USD contravine acordului privind USL.

„Nu putem interzice – şi nu avem de gând – acestor trei formaţiuni să meargă într-o formulă comună de alegeri europarlamentare, dar nu prin încălcarea protocolului în vigoare al USL şi nu prin încercarea de a substitui – cu posibilitatea de a înşela electoratul – o titulatură care a însemnat şi însemnă cu totul altceva şi anume USL”, a adăugat Antonescu.

De asemenea, președintele PNL a precizat că dacă partenerii continuă cu USD, atunci se situează în afara prevederilor protocolului USL.

De asemenea, în cadrul Biroului Politic al PNL s-a deci ca liberalii să îşi menţină propunerile de miniştri şi ca până la 15 iunie să scadă și numărul de ministere.

Crin Antonescu a arătat că în varianta adoptată de BPN al PNL, partidul îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul Cabinetului şi anume: Klaus Iohannis – ministru de Interne şi viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu  – ministru de Finanţe,Teodor Atanasiu  – ministru al Economiei şi Cristian Buşoi – ministru al Sănătăţii.

Antonescu a precizat că, tot în cadrul acestei variante, PNL solicită principalilor parteneri, şi PSD în paralel, ca după rezolvarea chestiunii privitoare la formula actuală a Guvernului, să se înceapă discuţii pentru restructurarea şi reorganizarea formulei guvernamentale într-un orizont de timp cuprins în principiu până către 15 iunie, în sensul reducerii numărului de ministere şi al reducerii aparatului birocratic în general.

„Considerăm că este posibil să avem un Guven cu un număr mai restrâns de ministere, care să fie mai suplu şi mai eficient”, a spus Antonescu.

Totodată, conducerea PNL a aprobat o rezoluţie prin care este reconfirmat mandatul de negociere în USL privind structura Guvernului al preşedintelui formaţiunii, Crin Antonescu.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, marţi, la Parlament pentru a discuta despre reconfirmarea mandatului de negociere în USL pe tema restructurării guvernamentale. În sala de şedinţe semnalul reţelelor de telefonie mobilă a fost bruiat.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.