-3.2 C
București
miercuri, februarie 8 2023
București -0.52°C
08 februarie 2023

Poliția Capitalei, îngenuncheată de un președinte belicos

- Advertisement -spot_img

Atât șeful Poliției Capitalei, comisarul Bogdan Berechet, cât și noul șef al Poliției Sectorului 6, comisarul Ovidiu Tican, sunt ”duși cu zăhărelul” de peste 2 luni de zile de un președinte de bloc. Acesta refuză categoric să elibereze un simplu document oficial, în noua sa calitate de președinte de Asociație de proprietari, în timp ce polițiștii obligați să aplice ferm legea în tandem cu angajații primăriei de sector joacă ping-pong pasând responsabilitatea de la unii la alții fără a reuși să pună mâna pe document. 

La jumătatea lunii ianuarie a acestui an, Poliția Capitalei înregistra o petiție adresată conducerii Secției 20 de Poliție în care se reclama faptul că, în ansamblul de locuințe de tip ANL din cartierul Godeni în care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și-a construit la ordin un imobil fără a fi prevăzut în proiectul prezentat publicului, continuă seria meschinăriilor și abuzurilor la adresa unor proprietari de locuințe.

După înlăturarea fostului turnător refuzat de Securitate din funcția de președinte al Asociației de Proprietari Godeni, Andrei Panțiru, șef al departamentului de resurse umane din cadrul companiei cu acționariat austriac, Agrana România (producător de zahăr – n.r) – potrivit informațiilor oficiale obținute din spațiul public, îi ia locul lui Dumitru Brebuleț și devine, în noiembrie 2020 la rândul lui președinte al acestei organizații.

Istoricul unei relații infernale, cât se poate de oficiale

Cei doi au de-a lungul vremii și continuă să trăiască niște povești de toată frumusețea. ”Stimați membrii ai asociației, Vă scriu acest email pentru a vă anunța că începând cu luna septembrie 2013 eu refuz să îi mai achit domnului Brebuleț orice sumă care nu are în spate documente justificative – voi plăti în continuare apa pe care o consum și orice alte cheltuieli care sunt justificate și însoțite de facturi. Motivele pentru care am luat această decizie sunt atitudinea și calomniile pe care acest domn mi le-a adresat astazi la telefon și în curtea mea (m-a numit “nesimțit”, “căcat”, chiar a menționat că se cacă pe generația mea și pe studiile pe care le-am facut ?!???, etc…), și faptul că m-a anunțat că îmi sudează porțile de acces pentru că asta este decizia membrilor asociației. M-a întrebat dacă o să îl bat dacă face asta și i-am răspuns că nu dar îi promit pe această cale că îi fac plângere penală.” apare scris într-un schimb de mesaje de la finele anului 2013 între actualul președinte de Asociație Godeni și fostul turnător refuzat de Securitate, Dumitru Brebuleț, cu nume conspirativ VORNICU. 

Hărțuirea din 2021 dintre cei 2 oficiali ai Asociației

Printr-un schimb de sms-uri trimis de Panțiru anul acesta pe grupul de WhatsApp al Asociației de proprietari Godeni creat cu ocazia investirii noilor membri în cadrul organizației, alegeri care au avut loc la final de an 2020, Brebuleț îl repudiază pe loc pe noul președinte ales de Asociație: ”Eu am plătit deja în 4 ianuarie (ca la fiecare început de lună de când stau aici) ptr. index 835. Când mă ocupam eu de asociație erau proprietari (printre care și actualul președinte) care ”binevoiau” să plătească odată la 3 sau 4 luni câte 400 lei iar când întrebam ptr. câți m.c. mi se răspundea ”vinde, pleacă, mori!” Nu mă interesează mesajul cu citirea apometrului de imobil, eu plătesc ce consum și cu asta basta. Nu vreau să mai fiu hărțuit! Ești într-o mare eroare, ESTE SEMNAT DE MINE, iar problema cu indexul nu are legătură cu subiectul. Te rog ptr. Ultima oară nu mă mai hărțuit!!! Ocupă-te ce cei care nu au plătit și nu plătesc în continuare. Eu nu am și voi avea restanțe. Văd că ai uitat complet cum plăteai sau nu plăteai chiar tu până acum. Tu ai comunicat o data măcar cei 300 sau 400 lei plătiți ptr. câți mc. Plăteai? GATA BLOCK!”

De altfel, Brebuleț în persoană, după apariția dezvăluirilor făcute de publicația noastră, și-a montat camere de luat vederi peste tot prin jurul locuinței, de teamă să nu-i vină cineva de hac. Ba chiar a fost pus la punct de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, instituția statului român aducându-ne la cunoștință următoarele informații cu privire la instalarea camerelor: ”în urma solicitărilor instituției noastre, domnul Brebuleț Dumitru, a reorientat unghiurile de deschidere și de poziție ale camerelor de supraveghere, respectiv a redus aria captată de către acele dispozitive video”, apare în mesajul transmis redacției noastre de George Balaiti, Director la Data Protection.

Panțiru e cel pe care polițistul de proximitate ”îl caută și nu-l găsește la domiciliu”, cum ne-a mărturisit șeful Poliției Sectorului 6, comisarul Ovidiu Tican, care intenționat a omis să ne comunice de ce nu i se lasă o adresă oficială acasă, așa cum prevede legea. De altfel, Panțiru a mai fost căutat anul trecut de oamenii legii ca urmare a unui gest care-l caracterizează. A închis de la sine putere o poartă de acces comun, așa cum a făcut la rândul lui și Dumitru Brebuleț. Oamenii legii i-au pus atunci în vedere lui Panțiru să deschidă de urgență poarta sfătuindu-l să nu mai intre în discuții contradictorii cu nimeni din imobil. Când unul dintre membri Asociației de proprietari Godeni l-a rugat să o deschidă fiind poartă de acces comun, Panțiru s-a umflat în pene și a reacționat prompt într-un scurt apel telefonic dat în miez de noapte: ”Vino și pune mâna pe ea. Vino acum, te aștept! Dute-n p… de aici!”.

Nici măcar noul ministru de Interne nu reușește să pună mâna pe adeverință

Cazul petiționarului din ansamblul de locuințe din Godeni în care Andrei Panțiru în calitatea sa de președinte de Asociație refuză să elibereze un document oficial la cerere, a intrat în vizorul conducerii Poliției Române, dar și a ministrului de Interne, Lucian Bode. Surse din conducerea Poliției Române ne-au comunicat următoarele informații: ”Puteți să faceți o altă petiție să spuneți că sunteți nemulțumit de prima petiție și să se ocupe organul ierarhic superior”, referindu-se la cazul de față. Surse din Poliția Capitalei ne-au declarat că mașina pe care o folosește în prezent Andrei Panțiru, un Ford Mondeo de culoare gri, aparține companiei Agrana România SRL, cu sediul în strada Străulești nr. 178-180.

Potrivit datelor obținute de la Registrul Comerțului, Agrana România SRL este o companie înregistrată în anul 2008 și are ca singur acționar compania AGRANA SALES & MARKETING GMBH, cu sediul în Viena. Printre persoanele împuternicite în firma românească se regăsește și Andrei Panțiru, președintele Asociației de proprietari din imobilul ANL Godeni, numit de companie în această poziție la 1 februarie 2017. Cu peste 400 de angajați, Agrana România SRL a raportat pe anul 2017 o cifră de afaceri de peste 177 mil euro, cea mai mare din ultimii 4 ani de zile. Grupul austriac Agrana este prezent în România și în acționariatul companiei SC Zahărul SA (fosta Beta Țăndărei SA – n.r), unde deține o participație de peste 86% alături de statul român prin A.P.A.P.S care deține restul de acțiuni, de aproximativ 14% din cota de beneficii și pierderi. Compania Zahărul SA a devenit la rândul ei SC Agrana România SA, statul român deținând doar o mică parte din acțiuni prin A.V.A.S.

Poliția Capitalei și-a luat palme peste față de la funcționarii primăriei

Ca răspuns la petiția înaintată Direcției Generale de Poliție, respectiv Secției 20 Poliție, redirecționată de conducerea acesteia către angajații primăriei, petiționarul în cauză primește o adresă de la aceștia cu următorul mesaj, fără să-l amendeze, potrivit legii, pe noul Președinte de Asociație Godeni, Andrei Panțiru, cel care a preluat de la Dumitru Brebuleț toate actele organizației. ”Modul de întocmire și actualizare a cărții de imobil este reglementat prin Ordonanță de Urgență nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români republicată, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, organizarea activității de ținere a evidenței locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administrației și Internelor, prin unitățile de Poliție” sună mesajul semnat de însuși Primarul Sectorului 6 al capitalei, liberalul Ciprian Ciucu.

Ce este foarte interesant este faptul că Șeful Secției 20 de Poliție, comisarul Ernest Curtașu, i-a dat asigurări petiționarului că oamenii legii își vor face treaba și Panțiru va primi amendă dacă nu eliberează adeverința, însă Poliția Capitalei a fost luată în derâdere de funcționarii primarului Ciucu. ”Sunt niște oameni limitați” ne-a declarat șeful Poliției Capitalei, comisarul Bogdan Berechet referindu-se la funcționarii primăriei, atunci când cazul a ajuns în atenția sa.

De altfel, funcționarii primăriei i-au solicitat lui Panțiru toate actele Asociației de proprietari, inclusiv toate adresele primite și emise de organizație inclusiv în timpul mandatului său, fără însă a lua nicio măsură împotriva sa, așa cum prevede legea. Cu toate că și-a anunțat intenția de a demisiona pe grupul de WhatsApp după discuția cu fostul președinte de Ascociație de proprietari Godeni Dumitru Brebuleț, Panțiru le-a comunicat participanților că unul dintre membri i-a solicitat o adeverință ”ca unui angajat”, fără a-și prezenta, de fapt, demisia în fața Adunării Generale.

UPDATE: La aproximativ 20 de zile după ce publicația noastră a făcut aceste dezvăluiri, Poliția Capitalei i-a trimis petiționarului un nou răspuns, lipsându-l și de această dată de adeverința solicitată, fără a-l amenda pe președintele demisionar, Andrei Panțiru, așa cum prevede legea.

UPDATE 2: Poliția Locală Sector 6 a primit adresa înaintată de Secția 20 Poliție, adresă pe care a redirecționat-o la Primăria Sectorului 6 la Serviciul de Gospodărire la mai bine de 1 lună de când a primit-o să o rezolve.

 

 

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.