16.5 C
București
marți, martie 21 2023
București 18.31°C
21 martie 2023

Afacerea cu bani grei a Poliției Române

- Advertisement -spot_img

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, la nivelul anului trecut instituția statului român a aplicat amenzi contravenționale de circulație pe drumurile publice în valoare de aproximativ 51,4 mil euro, în condițiile în care pe drumurile publice circulă aproximativ 9, 6 mil de autovehicule înmatriculate la un număr de peste 8, 2 milioane de șoferi cu acte în regulă, adică cu carnetul în mână. Suma reprezintă pentru statul român și Poliția Română o afacere superprofitabilă, instituție care plătește salarii la aproximativ 49 de mii depolițiști și personal contractual, aceștia având un buget total pe anul trecut de puțin peste 1,1 mil euro.

Potrivit D.R.I.C.P.V, la nivelul întregii țări sunt înmatriculate în prezent aproximativ 9,6 mil de autovehicule rutiere.

Dacă în urmă cu doi ani de zile aveam un total de aproximativ 8 milioane de permise emise de această instituție, numărul acestora a crescut anul trecut cu aproximativ 300 de mii de carnete de conducere noi. În ceea ce privește raportul la înmatriculările auto între o mașină cumpărată de nouă și una second hand acesta este de aproximativ de 3 la 1, cu alte cuvinte trendul la români este că aceștia sunt mult mai înclinați să achiziționeze o mașină veche mai degrabă decât una nouă, cu zero kilometri la bord și cu mult mai scumpă.

Brandurile preferate de români la achiziționarea unei mașini noi sunt, în ordinea preferințelor: primul loc este ocupat de Dacia, cu peste 1200 autoturisme înmatriculate într-o lună, urmată de Toyota, Skoda, Hyundai și Volkswagen.

Curios sau nu, promovabilitatea cea mai mare a școlilor de șoferi atestate la nivel național o afișa la nivelul anului 2020 școala Imbold Scholl Srl din județul Bacău, cu peste 77% procente de candidați admiși din peste 2-300 de candidați înscriși, urmată cu șapte procente mai puțin de o alta tot din același județ, Imbold Trans Srl. În capul listei, ca număr de procente, cu sută la sută promovabilitate stau județele Bistrița Năsăud, Vâlcea și Argeș însă raportul este de un candidat admis și doar unul singur înscris la concurs, sau de trei la trei în cazul Colegiului de Silvicultură și Protecția Mediului din Vâlcea. Iar cele mai mici procente de promovabilitate le întâlnim în județe precum Argeș, Brașov și chiar București unde școli de șoferi mai mult sau mai puțin cunoscute nu reușesc să-și instruiască cursanții, chiar dacă, potrivit surselor consultate de redacția noastră, carnetul de șoferi în continuare se ia și pe șpagă. Mai ales pe șpagă.

Super afacerea Poliției Române

În anul 2021, polițiștii structurilor rutiere au constatat 1.752.758 de contravenții, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 1.622.760 au fost sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor de autovehicule;

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate a fost de 254.149.910 lei din care 235.300.200 lei reprezintă valoarea contravențiilor constatate în sarcina conducătorilor de autovehicule. În ceea ce privește situația proceselor verbale de constatare a contravenției anulate de instanța de judecată, vă comunicăm faptul că nu deținem o evidență a acestora. În primele 4 luni ale anului 2022, polițiștii structurilor rutiere au constatat 627.344 de contravenții, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 583.890 au fost sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor de autovehicule” ne-a declarat comisarul șef de Poliție, Răzvan Rădoi, responsabil cu Legea 544/2001 din I.G.P.R.

- Advertisement -spot_img
Anchete Speciale
Anchete Speciale
O publicatie independenta mereu în forma
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.