27.2 C
București
vineri, mai 27 2022
București 24.01°C
27 mai 2022

Stresul lui Ponta, decizia Curţii Supreme

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

ponta-plagiatÎnalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța în 17 martie cu privire la contestația legată de dosarul de plagiat a lui Victor Ponta, formulată după ce procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale şi închiderea cazului.

Procurorul de caz a solicitat, luni, respingerea contestației pe motiv că este inadmisibilă. Avocatul liderului PSD, Victor Ponta, a arătat că acuzațiile nu pot fi dovedite și a menționat că există coincidențe ale unor acte normative prezentate în lucrarea premierului, dar și în alte lucrări.

Cu acelaşi prilej, şi-au spus punctul de vedere şi cei care au formulat contestaţia.

Astfel, Mihail Neamţu a declarat că în momentul în care se va demonstra că lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este plagiată, va cere stoparea comercializării acesteia.

Neamţu a mai spus, după finalizarea termenului de judecată de luni, că intenţionează să dea în judecată Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

„Intenţionez să dau în judecată ORDA, care este instanţa care a oferit expertiza pe acest plagiat şi care se află în directă subordonare a Guvernului. În niciun caz procesul privind plagiatul lui Victor Viorel Ponta nu se termină aici”, a spus Mihail Neamţu.

El a adăugat că există şi alte instituţii care pot fi acuzate de conflict de interese şi favorizarea infractorului, între acestea aflându-se şi ORDA.

Adrian Papahagi, prezent şi el la instanţa supremă, a spus că, din punct de vedere intelectual, există toate dovezile care atestă faptul că lucrarea lui Ponta este un plagiat.

„Eu însumi am mai documentat încă 65 de pagini plagiate după lucrarea lui William Bourdon. Deci este un plagiat ordinar de la un capăt la altul”, a spus Papahagi.

Soluţia de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de premierul Victor Ponta în cazul plagiatului a fost contestată de către Adrian Răzvan Papahagi, George Mihail Neamţu şi Augustin Minel Ofiţeru la instanţa supremă, aceasta fiind şi ultima cale de atac faţă de rezoluţia procurorilor.

La începutul lunii iulie 2013, un procuror ierarhic superior celui de caz a respins o contestaţie similară, denunţătorii premierului atacând decizia, printr-o acţiune înregistrată la ICCJ.

 

 

- Advertisement -spot_imgspot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.