-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.82°C
06 februarie 2023

Ponta nu renunță la acciza pe carburanți

- Advertisement -spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că Guvernul nu poate renunța la acciza pe carburanți și că acest lucru i-a fost comunicat și președintelui Traian Băsescu chiat de oficialii Fondului Monetar Internațional.

„Nu se poate (n.r. – renunța la acciză). Asta i-au spus și cei de la FMI președintelui, că nu se poate renunța pentru că atunci nu se mai închide bugetul. Comisia Europeană și Fondul Monetar au spus foarte clar că nu putem redeschide bugetul și de altfel nici nu intenționăm să redeschidem bugetul „, a declarat premierul.

Totodată, Ponta a adăugat că e dreptul președintelui  să nu semneze memorandumul cu FMI.

Pe 23 ianuarie, președintele Traian Băsescu a declarat faptul că nu susține introducerea accizei la carburanți. El a spus atunci că nu va bloca deciziile pe care Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană și Banca Mondială le iau cu Guvernul, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

Reprezentanții FMI, al Băncii Mondiale și al Comisiei Europene au discutat luni la sediul Guvernului cu premierul Victor Ponta. O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie — 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.