31.3 C
București
vineri, septembrie 22 2023
București 27.58°C
22 septembrie 2023

Ponta vrea două comitete – unul pentru intemperii și altul pentru urgențe

- Advertisement -spot_img

Actualul sistem de coordonare a instituțiilor în situații de urgență va fi schimbat și va avea două comitete de intervenție: unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administrației Publice, și unul pentru urgențe, condus de vicepremierul pentru Siguranța Națională.

Comitetul coordonat de ministrul Administrației împreună cu autoritățile locale și alte instituții va avea proceduri foarte clare și capacitate de intervenție. Totodată, cel de-al doilea comitet, pentru situații de urgență, se va afla sub coordonarea vicepremierului pentru Siguranță Națională împreună cu Ministerul de Interne, Ministerul Sănătății, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi alte autorităţi.

„Săptămâna viitoare, în şedinţa de guvern, vom avea propunerea de modificare a sistemului de funcţionare şi de coordonare a instituţiilor publice în asemenea situaţii. Nu poate fi păstrat în continuare sistemul actual, în care ministrul de Interne încearcă şi reuşeşte uneori să coordoneze instituţii care ţin de alte ministere sau care ţin, de fapt, de alte puteri ale statului, cum e cazul STS-ului”, a declarat Victor Ponta.

Premierul se așteaptă ca aceste două comitete să funcționeze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane. Această propunere vine după ce intervenția autorităților de la accidentul aviatic din Munții Apuseni a fost un eșec.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.