-0 C
București
luni, februarie 6 2023
București 0.84°C
06 februarie 2023

Președintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, trebuie să demisioneze

- Advertisement -spot_img

nicolescuPreședintele Consiliului Județean Argeș, Constatin Nicolescu, trebuie să plece de la șefia CJ Argeș, după ce a pierdut procesul cu Agenția Națioanlă de Integritate (ANI), iar instanța supremă a admis, marți, recursul faţă de anularea raportului prin care s-a constatat un conflict de interese în cazul acestuia. De asemenea, Nicolescu nu va mai putea ocupa funcții publice timp de trei ani. Decizia este definitivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce instanţa supremă a admis irevocabil, marţi, recursul faţă de anularea raportului prin care s-a constatat un conflict de interese în cazul acestuia.

Procesul a început în 2011, cand ANI a anunțat că l-a găsit pe Constantin Nicolescu în conflict de interese. Concluzia ANI, confirmată marți de Înalta Curte de Casație și Justiție, arată că în calitate de președinte al CJ Argeș, Nicolescu a acordat contracte, în valoare totală de peste 1.570.000 de lei, unor societăți care aparțineau familiei sale sau unor apropiați. În martie 2012, Curtea de Apel Târgu Mureş a anulat raportul întocmit de ANI referitor la preşedintele Consiliului Judeţean Argeş. Agenția Națională de Integritate a făcut recurs la ICCJ.

ANI urmează să anunțe official Instituția Prefectului Argeș asupra deciziei instanței supreme, după care prefectul Cristian Soare va emite un ordin prin care va constata încetarea mandatului de preşedinte al lui Constantin Nicolescu şi va anunţa Guvernul în legătură cu vacantarea postului. Guvernul va stabili data la care vor avea loc alegeri anticipate pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş. Până la alegeri, interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele CJ Argeş Florin Tecău.

- Advertisement -spot_img
Noutati
Related news
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.